2x speltbrood met avocado & ei

Brood uit mijn voedingspatroon verbannen is echt geen optie! Ik eet het niet zo vaak meer als voorheen. Gewoon omdat er zoveel andere lekkere alternatieven zijn, maar zo af en toe kan ik er écht van genieten. Naast zoete combinaties, is de combinatie met avocado en ei toch wel favoriet. Het is erg voedzaam en snel gemaakt. Bij deze mijn 2 favoriete recepten!

Toast avocado & ei – optie 1

Wat heb je nodig?

  • 2 (spelt) boterhammen
  • halve rijpe avocado
  • 1 ei
  • beetje boter/olie om in te bakken
  • kruiden naar smaak

Rooster de boterhammen (ik doe dat meestal in de oven) en prak ondertussen de avocado fijn. Bak ondertussen het ei, ik liet de dooier heel, zodat het er daarna lekker uitliep. Beleg het geroosterde brood met de geprakte avocado en leg het ei erop. Kruid het vervolgens naar smaak en eet het direct, als het ei nog warm is.

avocado en ei salade

Broodje avocado & ei salade – optie 2

Wat heb je nodig?

  • 2 (spelt) boterhammen
  • halve rijpe avocado
  • 2 gekookte eieren
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • kruiden naar smaak

Prak de avocado en meng met de Griekse yoghurt. Snij de eieren en doe dit bij het mengsel. Roer het goed door elkaar en kruid het naar eigen inzicht. Ik had over, je kunt er makkelijk 3-4 boterhammen mee beleggen.

Enjoy!

Meld je aan voor de nieuwsbrief! (Lancering zeer binnenkort)

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*