aardbeien bananenbrood

Aardbeien bananenbrood met yoghurt

Ik had al even geen bananenbrood meer gebakken. Omdat ik nog best wat bananen en aardbeien in huis had besloot ik dit aardbeien bananenbrood te maken. Geen verkeerde keuze! Gemaakt van restjes en dat zijn soms de beste recepten ๐Ÿ˜‰

Compact brood
Dit is niet echt een luchtige, maar meer een compact brood. Ik vind dat soms juist wel lekker! Het is namelijk alsnog wel smeuรฏg en dat vind ik wel een must. Regelmatig maak ik dingen van restjes en daar komen soms echt de lekkerste recepten uit voort. Dit keer besloot ik in de oven te bakken, gewoon omdat ik die ook weer eens wilde gebruiken. Ik had nog waar aardbeien (eet ik mega veel in de zomer) en vond het wel lekker deze er doorheen te doen.

aardbeien bananenbrood
Perfect tussendoortje of ontbijt
Dit aardbeien bananenbrood maakte ik vooral om mee te nemen als tussendoortje, maar als ontbijt kan dit ook prima! Als je haast hebt of bijvoorbeeld, net als ik, zo lang mogelijk in je bed wil blijven liggen (wat heb ik de laatste weken moeite mijn bed uit te komen!) is dit perfect om mee te nemen als ontbijt on-the-go. Weet niet wat het is, maar ik sliep nooit zoveel uit als de laatste 2 weken. Mijn lichaam zal het nodig hebben en ik moet leren ook iets eerder naar bed te gaan. Goed voornemen voor de komende week: zorgen dat ik tussen 23.00 – 23.30 uur op bed lig. Ik zet het hier gewoon maar neer, goede reminder haha.

Wat heb je nodig?

 • 150 gram amandelmeel
 • 2 rijpe bananen
 • 100 ml (halfvolle) yoghurt
 • 2 eieren
 • snuf bakpoeder
 • 60 gram Kristal Sweet kaneel *
 • stuk of 10 aardbeien in stukjes gesneden
 • optioneel: beetje amandelschaafsel

* te vervangen voor andere suikervervanger

Doe de eieren met de bananen en de yoghurt in een blender/mixer en meng tot een glad beslag. Voeg hier het amandelmeel, de bakpoeder en de kristalsweet aan toe. Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes en bekleed een bakvorm met bakpapier (maak 1 kant nat, maak er een propje van en vouw het uit met de natte kant onder: zo blijft het echt super goed zitten!). Voeg de helft van de aardbeien aan het beslag toe, meng door elkaar en giet in de vorm. Verdeel de rest over het beslag en bestrooi eventueel nog met wat amandelschaafsel. Bak in een voorverwarmde oven op 190 graden in 55-60 minuten gaar. Let op: de baktijden kunnen per oven verschillen! Dit aardbeien bananenbrood is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

aardbeien bananenbrood
(Serveer)tip
Zoals ik al zei: erg lekker als tussendoortje (je kan dit bananenbrood luchtdicht verpakt wel 3-4 dagen in de koelkast bewaren) of als ontbijt. Je kunt alles ook in plakjes snijden en invriezen! Voor de variatie? Doe er eens stukjes perzik, pruim of blauwe bessen doorheen. Het amandelmeel kun je vervangen voor ander meel, maar ik vond dit het lekkerst! Voor meer bananenbrood inspiratie gebruik je de zoekfunctie op mijn homepage of check deze rubriek. Geniet ervan.

Liefs Ester

2 Comments

 1. aangezien amandelmeel wat fijner is kan je ook vervangen door standaard bloem? het liefst havermeel maar dat is nog wat dikker, dan zou je vast melk of meer yoghurt toe moeten voegen

  • dat kan zeker, extra melk of yoghurt hoeft dan niet alleen verwerkt amandelmeel wel heel anders en bevat het dan meer koolhydraten. Er staan nog andere bananenbroden op mijn blog, check die anders eens! Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*