Aardbeiensoep

De decembermaand is een maand waarin we vaak nét iets meer eten en snoepen dan normaal. Toch kun je ook in deze maand zorgen voor balans. Ik ben zelf niet zo van de toetjes na het eten, maar omdat uitzonderingen de regel bevestigen bedacht ik deze frisse aardbeiensoep.

Heerlijk als nagerecht bij het Kerstdiner of gewoon als licht ontbijt!

Wat heb je nodig voor 2-4 porties?

  • 750 gram bevroren aardbeien
  • zoetmiddel naar smaak *
  • optioneel: (lactosevrije) yoghurt ter garnering


* ik gebruikte hiervoor 2 eetlepels Kristal Sweet, maar je kunt hier alles voor gebruiken: agave-, ahornsiroop, stevia, zoetstof, flavdrops, kokosbloemsuiker, etc

Doe de aardbeien in een pannetje en doe het zoetmiddel erbij. Verwarm op laag vuur tot de aardbeien ontdooid zijn en er een papje ontstaat. Laat ongeveer 5 minuten zacht doorkoken. Pureer daarna met de staafmixer of in de blender/keukenmachine en schenk het in borden/kommen. Serveer warm of koud (beiden lekker!).

aardbeiensoep
(Serveer)tip
Garneer met wat (lactosevrije) yoghurt of bijvoorbeeld wat stukjes chocolade, munt en gehakte nootjes. Je kunt het zo feestelijk maken als je zelf wil. De soep is vooraf te maken en kan ongeveer 2-3 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*