Accepteer je imperfecties

Eng is het zeker om dit blog te schrijven en openbaar te maken… Of eng? Beter gezegd DOODENG! Vorige week heb ik op Instagram en Facebook foto’s gedeeld. Dit doe ik vaker want een “fitgirl” maakt nou eenmaal graag foto’s van haar progressie ? maar veel mensen geloven het niet als ik zeg dat ik gebruik maak goed licht en mijn flex. Daarom maar eens een blog en hoewel deze ook voor mezelf erg confronterend is, hou ik van open- en eerlijkheid. Dus…. ga ik met de billen (of beter gezegd buik?) bloot.

Progressie in alle opzichten
Ik heb de laatste 2 jaar behoorlijk wat vooruitgang geboekt en ben op zowel fysiek als mentaal vlak flink sterker geworden. Ik ben eigenlijk nooit onzeker geweest over mijn eigen “ik, maar wél over mijn uiterlijk. Het erg actief bezig zijn met sport en voeding heeft ervoor gezorgd dat ik tevreden ben met het lichaam wat ik nu heb. Zeker gezien waar ik vandaan kom! Daarnaast is ook mijn zelfvertrouwen gegroeid en sta ik nog relaxter in het leven dan voorheen.

De struggles
Ja die waren er, of eerlijk gezegd, zijn er nog, want niets menselijks is mij vreemd: ik ben soms nog teveel geneigd om mijn zwakke kanten – of beter gezegd: verbeterpunten – te belichten, don’t we all? Als ik een compliment krijg kan ik steeds vaker alleen “dank je wel” zeggen, maar toch wil ik ook vaak nog uitleggen wat er niet goed is of wat er nog verbeterd kan worden. Dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij: het is een (leer)proces dat ons hele leven doorgaat. Wél ben ik trots op wie ik nu ben, hoe ik mijn lichaam al zo heb kunnen shapen. Ook boek ik nog steeds progressie en dat allemaal op eigen kracht!

accepteer je imperfecties

Progressie- en workout foto’s op social media
Veel mensen plaatsen foto’s van zichzelf op social media en laten we eerlijk zijn: iedereen zorgt ervoor dat hij/zij op een juiste manier staat zodat spieren/lijnen goed zichtbaar zijn of bepaalde onvolkomenheden niet/nauwelijks zichtbaar. Vaak plaatsen we er ook nog een filter overheen. Ik deel op mijn Instagram (essie_healthy_life) met name foodpics, maar plaats ook wel vaker een foto van mijn transformatie, een foto van mijn strakke buik of een gymselfie. Vorige week plaatste ik een foto van mijn abs net na een training. Ik had vroeg op de ochtend mijn benen getraind en omdat ik nog energie over had, heb ik er een ab-workout aan toegevoegd. In de kleedkamer hebben wij enorm goed licht en na de training kon je mijn opkomende “sixpack” mega goed zien. Ja ik was trots! Wie zou dan niet zijn? Een paar jaar geleden ging ik nog als toch wel enigszins aangespoelde “zeekoe” door het leven met een, daarbij horende, mega dikke buik inclusief zwembanden…

Dus BAM op social media. Het ene naar het andere compliment kreeg ik en, ondanks dat ik vaak eerlijk zeg dat het ook goed te zien is door het juiste licht en dus echt niet altijd zo zichtbaar zijn geloven mensen dat niet. Ik heb ook nog én teveel fatties én los vel op mijn buik heb (zie je, daar ga ik weer: even mijn zwakke kant benadrukken ?), maar het is echt zo.

Real vs real
Ik heb idd een strakke buik, daar werk ik keihard voor en soms (beetje afhankelijk wat ik eet, of juist niet eet en in de juiste houding ga staan) zijn zelfs mijn abs een beetje zichtbaar. Maar als ik voorover hang zie je ook de gevolgen van het snel verliezen van de vele kilo’s….. namelijk: los vel. Mooi is dat niet nee dus waarom zou ik dát delen op social media? Ik ben trots op de progressie en de spieren die steeds meer zichtbaar zijn en deel dat dan ook graag met mijn volgers. Dit geeft en ook weer motivatie/inspiratie.

Toch deel ik niet de minder mooie kanten. En waarom eigenlijk niet? Want hoewel het misschien niet mooi is, hoort het wel bij mij en is dat ook een stukje Ester. En ja…. als ik het geld ervoor zou hebben zou ik het weg laten halen omdat het dan nog mooier is, maar ik heb deze imperfectie wel geaccepteerd wetende wat voor weg ik ervoor heb moeten afleggen.

Dit is iets waar veel mensen nog moeite mee hebben (en geloof me, ik heb dat met momenten ook nog steeds!). Het is een deel dat niet vaak word belicht op Instagram of andere social media kanalen. Je bent namelijk niet alleen goed bezig of een fitgirl als je maatje S hebt en 5x per week sport. Je bent niet lelijk of “slecht” als je een maatje meer hebt, striae, littekens of bijv. los vel op je buik!

Geluk komt van binnenuit en accepteer je je onvolkomenheden en/of onzekerheden, dan straal je dat ook uit en maakt het je uiteindelijk een nog sterker en mooier mens.Deze keer kies ik er dus voor om het wél te delen. Gewoon omdat ik het super lief vind dat mensen niet geloven als ik zeg dat het echt niet allemaal perfect is of vragen waar dat losse vel dan is. Nu dus ook eens de andere kant. Hoe kun je dat beter laten zien dan met een foto en dat is best eng want ik geef mezelf wel heel erg bloot, aan de andere kant: this is also me!

Dit zijn foto van mijn ochtend shape als ik rechtop sta en een foto na een abs workout:

accepteer je imperfectiesaccepteer je imperfecties

tenslotte een foto van mijn buik als ik naar voren hang waar duidelijk het losse vel te zien is:

accepteer je imperfecties

Real vs real want ik ben het allemaal en er is niets aan gefotoshopt of bewerkt maar het is allemaal bij ander licht, in andere houdingen en andere ruimtes genomen.

Be the best version of you
Ik hoop dat andere mensen hierdoor ook hun imperfecties gaan (leren) omarmen, trots zijn op wat ze al hebben bereikt en zich niet continue verkijken of vergelijken met alle mooie meiden en mannen op instagram met de perfecte lijven. Want, laten we eerlijk zijn, ook zij hebben vast dingen waar zij weer onzeker of niet tevreden over zijn!

Vond ik dit makkelijk om te delen?
Nee, misschien verlies ik er veel volgers door of denken mensen nu anders over me maar dat is dan jammer want ik vind dat ik mezelf continue uit moet blijven dagen op ieder vlak. Nu ben ik dus deze uitdaging aangegaan door een keer, buiten mijn goede kanten/transformatie, ook mijn minder mooie kant te delen. dit geeft tenslotte een eerlijk en reëel beeld van het proces waar ik in zit. Daarnaast ben ik alsnog mega trots ben op mezelf!! Ik sluit mijn blog af met deze quote want het is zo waar: WE ARE ALL AMAZING!

accepteer je imperfecties

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*