AH saladbowls

AH Saladbowls gezond eten in een handomdraai!

Ik ben gek op gezond eten! Ik sta geen uren in de keuken (nee heus niet!): alles moet makkelijk en snel. Toch ontbreekt het zelfs mij soms aan zin. Daar is nu een oplossing voor: AH Saladbowls in 3 smaken! 

Ik sport weer! 
Mensen die mij al even volgen weten dat ik eerst een fatty was die veel snoepte en niet aan sport deed. Daarna ging de knop om en ging ik gezond eten en extreem sporten. Iets met… Van het ene uiterste naar het andere. Uiteindelijk vond ik mijn balans. Helaas kamp ik met blessures (of eigenlijk gewoon iets wat niet tijdelijk is, lang verhaal…) en werd sporten niet iets waar ik plezier in had. Inmiddels heb ik het nu, na een paar maanden niets te hebben gedaan, toch weer opgepakt.

AH saladbowls
Ja ik moet aangepast trainen, ja ik vind dat lastig. Maar ook JA: jezelf fit voelen en beweging is gewoon goed voor je! Nu doe ik 1-2 keer per week een groepslesje en wandel daarnaast weer. Deed ik eerst iedere dag met Cooper, maar nu die er niet meer is mis ik dat zo dat ik nu gewoon zelf een rondje ga lopen. Zeker met lekker weer is dat ook gewoon fijn: muziekje aan en gaan.

Gezond eten hoort bij mij
Alhoewel het sporten dus even op een laag pitje stond, heb ik het goede en gezonde eten nooit los gelaten. Ja ik snoep ook heus wel eens (wie niet?!), maar gezond eten is routine hier in huize Essie. Ik sta, zoals ik al in de intro schreef, keus niet uren lang in de keuken om een maaltijd te bereiden. Het moet meestal vooral makkelijk, snel én voedzaam zijn. Eigenlijk is er altijd wel tijd te maken voor het bereiden van een gezonde maaltijd. De zin daarin? Die ontbreekt zelfs mij na een lange (werk)dag wel eens en dan zijn deze nieuwe AH Saladbowls dus een uitkomst!

AH saladbowls
De keuze is reuze
Omdat ik met alles hou van afwisseling, besloot ik alle drie de nieuwe salades in huis te halen en ze te onderwerpen aan een heuse smaaktest. De dressings en de hoofdingrediënten (tonijn, geitenkaas en kip) zijn apart verpakt, evenals sommige toppings. De AH Saladbowls zijn er in 3 smaken. Je hebt de Saladbowl met tonijn, ei en groene paprika dressing. Deze is melkvrij, glutenvrij en rijk aan eiwit. De Saladbowl met zoete aardappel, geitenkaas, walnoot en knolselderij-dressing is vegetarisch en mijn favoriet is de saladbowl met kip, veldsla, quinoa en knapperige bonenmix. Echt… Een waar feestje! Het fijne van de dressing apart is dat je zelf de hoeveelheid kan bepalen. Ik vond het teveel voor 1 portie dus heb bij alle salades de dressing gehalveerd.

AH saladbowls
Mijn eerlijke mening!
Want nu het duidelijk is welke mijn favoriet is, wil je natuurlijk ook weten wat ik verder vond. Top aan deze salades? Er zijn geen suikers aan toegevoegd zijn, de dressings zijn gebaseerd op groente, ze extra veel groente in combinatie met de juiste koolhydraten en natuurlijke eiwitten (quinoa, zoete aardappel, peulvruchten!) bevatten en een AH Saladbowl maximaal 450 calorieën bevat. Ik hou van tonijn, maar vond deze salade van de 3 toch het minst lekker. Waarschijnlijk door de dressing, vond deze gewoon niet zo en heb daarom een andere dressing gebruikt. Geitenkaas in combinatie met appel en zoete aardappel is top, deze staat dus op 2, de kipsalade op 1. Die gehele combinatie vond ik top! Mijn favorieten ga ik dus zeker vaker halen!

Ken jij ze al of zin gekregen om ze te proberen? Je vind ze bij de salades in de koeling bij de Appie!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Koninklijk Verzet, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*