airfryer frittata

Airfryer frittata met gerookte kip en groenten

Dit is een recept gemaakt van restjes en daar maak je vaak de lekkerste dingen van. Deze airfryer frittata maakte ik van restjes gerookte kip en groenten. Lekker koolhydraatarm gerechtje, perfect als lunch of diner! 

Koolhydraatarm 
Ik eet niet perse koolhydraatarm, sterker nog: ik ben er zelf van overtuigd dat je koolhydraten nooit weg moet laten in een gezond voedingspatroon. Ik schreef er al eens deze blogpost over. Toch eet ik wel koolhydraatarme maaltijden. In de avond laat ik bijvoorbeeld toch wel 3-4 keer per week mijn koolhydraten weg, dan eet ik ze vooral overdag. Buiten dat ik het ook gewoon lekker vind, is het ook goed voor de balans. Té veel van alles is nooit goed, dat geldt voor eiwitten, vetten en dus ook carbs.

airfryer frittata
Restjesmaaltijd
Ik bedenk iedere keer weer iets anders met restjes. Dit keer had ik gerookte kip, doperwten en champignons en mozzarella. Eieren heb ik eigenlijk altijd wel in huis, evenals rode ui en geraspte kaas. Je hoeft uiteraard niet perse deze groenten te gebruiken, maak deze airfryer frittata vooral met wat jij in huis hebt of lekker vind. Deze bakte ik op de bodem van de XL. Gewoon het mandje eruit, siliconen vormpjes op de bodem en een ovenschaaltje of bakblik erop. Gaat prima!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

 • 4 eieren
 • 200 gram (diepvries)erwten
 • 1 kleine of halve rode ui
 • 100 gram gerookte kip
 • 100 gram champignons
 • kruiden naar smaak *
 • 1 bolletje mozzarella in plakjes gesneden
 • beetje geraspte (oude) kaas
 • PAM-spray of olie om in te vetten en in te bakken

Kook de erwten gaar en bak ondertussen de in ringen/plakjes gesneden rode ui en champignons in de pan of wok. Verdeel dit over de ingevette ovenschaal, doe de kip erbij, kluts de eieren met wat geraspte kaas en kruiden. Ik gebruikte deze chimichurri kruiden en wat peper en zout. Verdeel dit eiermengsel over de groenten en beleg met de plakjes mozzarella. Bak in 18-20 minuten gaar in de airfryer op 180 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 190 graden en bak 30 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De frittata is gaar als het ei volledig gestold is en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

airfryer frittata
(Serveer)tip
Super lekker als lichte maaltijd met een groene salade en lekker bij lunch of avondeten. Daarnaast kun je dit ook als hapje serveren. Laat afkoelen, snijd in stukken en serveer met prikkertjes bij de borrel! Volg je Essiehealthylife al op Pinterest? Hier vind je al mijn recepten op een rijtje verdeeld in borden per categorie. Klik hier om direct naar Pinterest te gaan.

Liefs Ester

2 Comments

 1. Just me Diana

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik ga hem voor vanavond maken maar bij welke stap gaat de gerookte kip erbij? Ik zie hem ook niet bij de ingrediënten staan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*