airfryer frittata met zalm

Airfryer frittata met zalm en bosui

Ik eet vooral zoete ontbijtjes, maar er zijn momenten dat ik graag iets hartigs wil! Deze frittata met zalm maakte ik niet zo lang geleden en is super makkelijk te maken in de airfryer (of gewone oven!)

Frittata als ontbijt of lunch
Eigenlijk is een frittata niets anders dan een soort omelet van restjes welke je bakt in de pan, oven of airfyer. Ik koos dit keer voor de laatste optie (tja, dat weet je inmiddels wel van me denk ik: BIG FAN!). Voor dit recept hoef je uiteraard niet met restjes te koken, ik doe dat wel vaker en soms komen daar dan de lekkerste recepten uit. Met Pasen in zicht vond ik een recept met ei wel op zijn plaats, maar laten we eerlijk zijn: dit kan altijd!

airfryer fritatta

Voor de vegetarische liefhebber
Dit keer geen vegetarisch gerecht, maar ik had nog zalm liggen en dat vind ik vaak erg lekker in een omelet of frittata. Dit kun je uiteraard gewoon weglaten of vervangen voor geitenkaas, mozzarella of feta. Is ook erg lekker! De bosui kun je vervangen voor gewone of rode ui. Ik heb voor deze frittata met zalm een ovenschaaltje van ongeveer 13 cm doorsnede gebruikt.

Wat heb je nodig voor 2 porties/personen?

  • 4 eieren
  • 100 gram mascarpone *
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels (oude) geraspte kaas
  • PAM-spray of olie om in te vetten

* te vervangen voor hüttenkäse of ricotta als je caloriearmer wil eten

Kluts de eieren met de mascarpone, peper en zout in een kom met een garde. Scheur of snijd de gerookte zalm in reepjes, de bosuitjes in ringen en meng hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout naar smaak (als je, net als ik, oude kaas gebruikt, doe dan geen zout want de zalm en oude kaas zijn al zout van zichzelf!) Doe het mengsel in het (ingevette) bakblikje en strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak 20-22 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet!) Als de frittata te donker wordt kun je deze de laatste 5 minuten afdekken met folie. De frittata met zalm is gaar als een prikker er droog uitkomt en een prikker er droog uitkomt. Geen airfryer? Verwarm je oven voor en bak ongeveer 30-35 minuten.

airfryer frittata

(Serveer)tip
Ik at er 2x van, in de ochtend vond ik het nogal machtig dus bewaarde de rest voor de lunch en at het toen met een lekkere salade on-the-side. Je kunt dit ook gerust eten als koolhydraatarme maaltijd met een salade dus! Ik maakte al een koolhydraatarm recept in de airfryer. Wat denk je van deze gevulde tomaten met ei bijvoorbeeld? Ook erg lekker! Volg je mijn bord met airfryer recepten al op Pinterest?

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*