Als je transformatie niet gewenst is

Voor wie deze knappe fitchick nog niet kent? Dit is Viora…. Viora was na haar studie een eigen bedrijfje gestart en was 5x per week in de gym te vinden. Al een tijdje voelde ze zich echter niet goed en begin van dit jaar kreeg zij, na wat onderzoeken, te horen dat ze acute leukemie had. Vioria verdient een plaatsje op mijn blog, waarom? Zij is mijn alltime favorite “digitale” held! Ik ga je in deze blog uitleggen hoe dat komt en ik weet zeker, ook jij gaat hierna meer relativeren 😉

van fitchick naar fightchick

In de bloei van haar leven was Viora, klaar om nog meer te ontdekken. Volop bezig met gezonde voeding en sporten naast een drukke baan en ineens…. stond begin dit jaar haar leven stil. 5 januari liet ze bloedprikken omdat ze zich erg slecht voelde, bleek zag, amper kon lopen en enorme last had van oorsuizen, hartkloppingen en hoofdpijn. Daar werd een schokkend lage HB-waarde ontdekt en na flink wat onderzoeken kreeg ze uiteindelijk op 7 januari de uitslag…. Ze had acute lymfatische leukemie!

Daar stond ineens tussen alle gymselfies en healthyfood de boodschap op haar Instagram. Quotes over hoop en ineens het bericht: ik heb kanker. Maar tegelijkertijd zag je, tussen alle verslagenheid en verdriet, ook een sterke vrouw opstaan. Iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten, maar gaat vechten voor wat ze waard is. En zo werd Viora langzaam mijn HELD!

Er volgden beenmergpuncties, bloedtransfusies, (chemo)kuren, vele lange dagen en nachten in het ziekenhuis en een hoop emoties die elkaar afwisselden. Ze nam haar volgers erin mee, we zagen haar lichamelijk veranderen, maar wat vooral naar voren kwam was haar kracht en strijdlust. WAUW! Wat een respect heb ik voor deze dame. Het is makkelijk om een foto van een workout of een leuke selfie te plaatsen, maar het is erg dapper om ook deze kant te laten zien. Want ik deel regelmatig transformaties op mijn blog, deze knapperd heeft niet gekozen voor deze. Het is geen keuze om van fitchick naar fightchick te gaan, om te moeten vechten tegen kanker. Maar ze strijd…. EN HOE! Haar doel? Weer die fitchick worden.

Mijn held

Viora is mijn HELD! dat klinkt heel gek misschien (tenzij jij haar al volgt want dan snap je precies wat ik bedoel!) maar door haar ben ik gaan inzien dat ik soms de teugels weer wat moet laten vieren. Dat het hebben van een strak lijf leuk is, maar er zoveel andere dingen in het leven zijn. Dat je moet genieten van alle leuke/fijne momenten hoe klein ze ook zijn zolang het kan!

Want dat is wat zij doet. Tussen alle gymselfies en prachtige foodfoto’s in mijn timeline word ik altijd nog het meest geraakt door haar posts. Soms zijn de foto’s akelig en schokkend, wat ontzettend zwaar heeft ze het soms. Maar ik zie ook een prachtige sterke vrouw. Wat heb ik stiekem zitten huilen bij de post en haar blog over hoe zij afscheid moest nemen van haar mooie blonde lokken. En toch…. Ze blijft zo mooi! Een dikkere toet, soms een pijnlijk en vermoeid gezicht door alles wat ze meemaakt, maar haar ogen blijven stralen. Ook blijft ze open en eerlijk. Sommige dagen gaan gewoon ronduit kut en dat zegt ze ook en dát mag ook!

Wat vooral opvalt is dat Viora, tussen alle kuren en ziekenhuisbezoeken door, geniet van alles zodra haar ziekte het toelaat. Een strandwandeling of etentje met vriend Joost (die altijd aan haar zijde staat), een simpele koffie, een date met vriendinnen, genieten van zonnestraaltjes op een mooie dag of proosten op een nieuw gekocht huis!

omdat samen wakker worden fijn is, waar dan ookPrecies 1 jaar, precies 365 dagen verder. Maar misschien wel 10 jaar ouder, wijzer én sterker geworden samen in dit jaar
Precies 1 jaar, precies 365 dagen verder. Maar misschien wel 10 jaar ouder, wijzer én sterker geworden samen in dit jaar

Relativeren

Door haar posts leer je soms wat meer te relativeren. Hier 2 voorbeelden:

“Yeyyyy, m’n bloed was vanochtend goed genoeg om nu een hééééle week niet naar het ziekenhuis te hoeven komen.Terwijl sommige van jullie de meest gekke challenges doen als een week vegetarisch eten, een week elke dag gymmen, of whatever you name it… Doe ik ook een challenge met mezelf om dan ook daadwerkelijk een week niet in het ziekenhuis te komen! Tot nu toe is dat nog nooit gelukt ????????”

“Het is zo’n bizar idee, dat hetgeen waar je normaal het meest invloed op hebt in het leven, je eigen lichaam, dat dat nu totaal gestuurd wordt door medicijnen. Niks heb ik te zeggen over de vorm van mijn lichaam en gezicht. En dat voelt, na zo’n lange periode daar zó strak mee bezig te zijn geweest op z’n zachtst gezegd zo gek! Want ja, ik had mooie afgetrainde armen en lijntjes op mijn buik, en nee daar is niets van over. Ik weet uiteraard dat ik ook nu gewoon een mooi meisje ben, als je ogen maar blijven stralen. Ik ben gelukkig niet onzeker over dit uiterlijk en al helemaal niet zielig, want er is nou eenmaal even niets aan te doen. Maar jullie, lieve fitgirls moeten je allemaal niet meer zo druk maken om al die kleine dingen, je bent gewoon mooi zoals je bent. Kom op accepteer dat, het is écht oké. Ik ben dat zó gaan inzien door dit proces en zie natuurlijk dagelijks mensen klagen op Instagram over hun uiterlijk en dat frustreert soms want je mag er gewoon zijn, in welke hoedanigheid dan ook”

Viora Rebergen

Lieve Viora

Bedankt voor je openheid, oprechtheid, je kracht en je doorzettingsvermogen. Bedankt dat je het iedere keer weer voor elkaar krijgt een traan, maar tegelijkertijd een lach op mijn gezicht te toveren. Dit doe jij niet alleen, dit doet ook jouw vriend Joost. Want hoe zwaar is het niet voor hem? En toch is hij er: altijd en overal. Jullie vechten, genieten en stralen samen.

Trots mag je zijn op jezelf, op iedereen in jouw omgeving die je steunt waar het kan. Trots mag je zijn op hoe jij mensen op jouw manier inspireert. Jouw doel? Ik ga meekijken hoe je dit voor elkaar gaat boksen. Ooit ga je weer van fightchick naar fitchick meis en ik zal je volgen: all the way!

En omdat ik het té lang voor me uit heb geschoven en omdat ik té goed besef hoe belangrijk het is voor mensen zoals jij heb ik me net aangemeld als bloeddonor. De 1e stap is gezet. Een kleine moeite en zo belangrijk voor mensen die het nodig hebben! Je hebt mijn ogen geopend.

En lieve essiehealthylife volgers? Volgen jullie Viora nog niet? Dan gewoon even doen! Dit kan via haar Instagram en haar blog. En mocht jij net als ik beseffen dat bloed geven zo belangrijk is? Meld je danHIERaan!

Liefs Ester

 

One Comment

  1. Zo waar! Viora is helemaal TOP!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*