Amuseglaasje met hüttenkäse

Amuseglaasje met hüttenkäse en zalm

Hapjes in glaasjes staan altijd zo feestelijk! Dit is een gezond hapje om te serveren: amuseglaasje met hüttenkäse en gerookte zalm.

Omdat het allemaal om balans gaat
Bij de Kerstrecepten vind je deze geitenkaas cheesecake, welke ik maakte voor bij een borrel met vriendinnen. Die avond serveerde ik dit amuseglaasje met hüttenkäse en zalm om het ze te laten proeven. Super makkelijk en erg lekker met de dille & mosterd kruiden en honing. Ook dit hapje werd goedgekeurd en met Oudjaar in aantocht leuk idee voor bij de borrel.

Amuseglaasje met hüttenkäse

Eiwitrijk én goede vetten
En dat vertegenwoordigd in 1 hapje/glaasje. Eigenlijk kun je met deze combinatie nooit fout gaan. Tenzij iemand niet houdt van zalm of lactosevrij moet eten, maar ook daar is een alternatief voor te bedenken! Kom ik zo op terug bij serveertip onderaan de blogpost.

Deze kleine wegwerp amuseglaasjes kocht ik trouwens bij de Action, daar hebben ze zoveel leuke dingen tegenwoordig en zo goedkoop! Ik neem er altijd wel iets mee, dit keer dus deze glaasjes om leuke hapjes in te serveren en je hebt geen afwas daarna ook fijn! 

WAt heb je nodig voor 5 amuseglaasjes

  • Amuseglaasje met hüttenkäse
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel mosterd & dille kruiden *
  • honing naar smaak **ongeveer 100 gram zalmsnippers
  • optioneel: verse dille voor de garnering

*ik gebruikte deze van Oil & Vinegar 
**ik gebruikte deze suikervrije honing, maar kies welke jij lekker vind!

Meng de hüttenkäse met de kruiden en de honing, zoet naar smaak. Ik gebruikte geen extra zout omdat de gerookte zalm al een beetje zout is en ik het zoute niet wilde overstemmen. Verdeel het hüttenkäse mengsel over de glaasjes en verdeel er de in stukjes gesneden gerookte zalm overheen. Garneer eventueel met wat verse dille.

Amuseglaasje met hüttenkäse

(Serveer)tip
Heb je dit amuseglaasje met hüttenkäse en zalm liever zonder vis? Garneer met gerookte kip of bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes voor een vegetarische variant. Lactosevrij? Vervang de hüttenkäse voor lactosevrije dikke kwark!

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Pin je favoriete recepten vanaf mijn Pinterestborden of volg mij via Facebook of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Princess, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*