Ananas fluff met oreo

Nu de lente weer terug is en het af en toe best zomers kan aanvoelen merk ik dat ik trek krijg in fluffs. Het hoort voor mij een beetje bij het weer en daarnaast… Moet ik weer een klein beetje opletten wat ik eet. En geloof het of niet: deze oreo fluff kan dan prima!

Oreo proteinfluff
Nou hoor ik je denken: Oreo is toch helemaal niet gezond? Nee dat klopt, maar ik weet niet of dat bij jou net zo werkt als bij mij? Als ik een pak open trek heb ik namelijk bodemdrift! En dat houdt niets anders in dan dat ik het hele pak zo achter elkaar naar binnen werk. Omdat proteïne fluff ontzettend machtig is en de basis gewoon gezond, heb je voor deze oreo fluff gewoon maar 2-3 koekjes nodig en meer kun je ook écht niet op. Omdat de koekjes toch veel suiker bevatten, plaats ik dit recept dan ook maar in de 80-20 hoek 😉

Wat heb je nodig?

  • 150 gram bevroren ananas
  • 100 ml sojadrink vanille
  • 1 scoop (25-30 gram caseine eiwit)
  • 2,3 oreokoekjes
  • optioneel: 1 koffielepel xanthaangom **


* ik gebruikte de smaak cookies & cream
** tegenwoordig gewoon te koop bij de plaatselijke Appie in het glutenvrije schap of anders bij een natuurwinkel

oreo fluff
Ik heb tegenwoordig een perfecte keukenmachine waardoor ik eigenlijk zelf niet meer hoef te kloppen. De CookExpert neemt namelijk alles voor me uit handen!

Bereiding keukenmachine / CookExpert
Met de CookExpert is het simpel: doe het ijs in de grote kom. Stel programma blender-ijs crushen in en maal het fruit in ongeveer 30 seconden fijn. Plaats de eiwitklopper. Voeg de melk, caseïne en eventueel de xanthaangom (zorgt voor een stevige massa, echt een aanrader!!) toe en stel het programma in op: brood bakken, eiwit kloppen. Doe dit op snelheid 7, ongeveer 3-4 minuten en de hoeveelheid fluff is ongeveer verdrievoudigd.

Bij een andere keukenmachine kun je de foodprocessor voor het ijs crushen gebruiken en eventueel daarna met de mixer kloppen tot alles behoorlijk in volume.

cookexpert fluff recept

Serveertip
Doe in 1 kom, of meerdere schaaltjes en verdeel er de oreokoekjes overheen. Ik kon deze niet helemaal zelf op. Door de CookExpert had ik zoveel geklopt dat was genoeg geweest als toetje voor 2-3 personen.

Enjoy!

2 Comments

  1. Waar koop je die caseine eiwit?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*