Appel kaneelpizza

Appel kaneelpizza

Dat ik een grote liefde heb voor pizza’s is wel algemeen bekend, ook dat ik er toch wel regelmatig mee ontbijt. Deze appel kaneelpizza is zwaar goedgekeurd dus verdient een plaatsje op mijn blog. Bij deze voor je uitgewerkt!

Pizzaporn
Een veel gebruikte #hashtag op Instagram, ook bij mij want het omschrijft daadwerkelijk de liefde voor pizza. Al eerder deelde ik ontbijtpizza’s zoals deze vegan chocolade variant of wat denk je van deze havermout ontbijtpizza met blauwe bessen? Je kunt echt zoveel lekkere ontbijtpizza’s creëren en deze appel kaneelpizza moet je zéker een keer maken! Kan in zowel oven als airfryer worden gemaakt.

Appel kaneelpizza

Machtige pizza
Ik ben een grote eter, maar van deze pizza genoot zelfs ik 2 keer. Normaal kan ik makkelijk een hele pizza op, maar deze at ik dus 2 keer als ontbijt. Je moet maar zo denken: dubbel plezier! Als je dus met 2 personen bent is deze perfect. Maar dag erna even oppiepen in de oven of airfryer of opwarmen in de magnetron volstaat ook. Alhoewel deze appel kaneelpizza ook koud goed te eten is, geef ik de voorkeur aan warm.

Wat heb je nodig?

* te vervangen voor ieder andere suikervervanger of gewone suiker, gebruik dan wat meer kaneel

Roer de droge ingrediënten in een kom goed door elkaar en meng in een andere kom de eieren met de Skyr. Voeg dit samen en roer tot een beslag. Schil de appel en snijd in plakjes. Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier en bestrijk het pizzadeeg er overheen. Beleg met de plakjes appel en de garneeramandelen (amandelschaafsel kan ook, of laat dit weg). Bak in de voorverwarmde airfryer op 170 graden in ongeveer 10-12 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 25-30 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De pizza is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin verkleurd is.

Appel kaneelpizza

(Serveer)tip
Bestrooi met wat poedersuiker en eet dit lekker als ontbijt. Prima zo te eten, maar ook erg lekker met wat extra Skyr en wat granola! In de koelkast kun je de appel kaneelpizza ongeveer 2-3 dagen bewaren. Invriezen kan ook, maar zonde: gewoon snel opeten 😉 Voor een andere leuke creatie met de kristal sweet kaneel en kaneel? Kijk even bij de blogpost van afgelopen week: peermuffins!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*