appelcrumble met granola

Appelcrumble met granola en kwark

Het begint weer echt herfst te worden, tijd voor lekkere warme ontbijtjes. Deze appelcrumble met granola maak je heel makkelijk in de airfryer of oven en is perfect als ontbijt.

Zoveel granola
Ik heb zo ontzettend veel granola in huis, nog steeds van de winactie welke ik won bij Eat Natural met dit heerlijke granolacup recept, ook een heerlijk ontbijt trouwens! Zo eet je, net als bij deze appelcrumble met granola, je yoghurt of kwark eens anders dan gewoon allemaal in een bakje. Zoveel variatie mogelijk, deze was ook heerlijk!

appelcrumble met granola
2 bakjes geluk
Ik maakte gelijk 2 bakjes, niet dat ik nu ineens breakfast for 2 nodig heb (no boyfriend haha), maar het is wél lekker als je een voorraadje hebt. Ik maakte dit ontbijt dus alvast voor 2 dagen klaar. Dag erna kon ik het gewoon even opwarmen in de airfryer en was het eigenlijk weer net zo lekker als dag 1. De combinatie appel en kaneel met granola en noten zorgt voor een echt herfstgevoel! Ik gebruikte een klein laag ovenschaaltje om de appelcrumble met granola in te bereiden en je hebt alleen dat en een eetlepel nodig: easy!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote of 2 kleine appel(s)
  • 7-8 eetlepels granola met noten, anders even los toevoegen en iets minder granola!
  • 2,5 eetlepel Ery-Bronze *
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1,5 – 2 eetlepels kokosolie
  • topping: (lactosevrije) kwark en granaatappelpitjes

* deze koolhydraatarme bruine suikervervanger kun je vervangen voor ieder gewenst zoetmiddel naar smaak

Snijd de appel in stukjes, schillen hoeft niet, en roer er een eetlepel kaneel en de Ery-Bronze doorheen. Vet eventueel de ovenschaaltjes in en verdeel het appelmengsel over de schaaltjes. Meng de granola met de kokosolie (hard!) en verdeel de granola over de appeltjes. In mijn granola zaten noten. Is dat bij jou niet het geval? Gebruik dan iets minder granola en voeg er wat losse noten aan toe. Verwarm de airfryer voor op 170 graden (oven op 180). Zet de schaaltjes in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten. In de airfryer past maar 1 schaaltje per keer, 7 minuten is genoeg. Let op: de granola kan iets verbranden, check dit tussendoor en dek af indien nodig.

appelcrumble met granola
(Serveer)tip
Schep er wat (lactosevrije) kwark overheen en eventueel wat granaatappelpitjes. Dag erna ook nog lekker, zowel warm als koud. Ik verwarmde het de 2e dag nog even 4 minuten in de airfryer op 180 graden. Meer ontbijtinspiratie nodig? Check deze rubriek op mijn website of dit bord op Pinterest!

Liefs Ester

2 Comments

  1. Deze ga ik dit weekend zeker bereiden! Ik vroeg me af welke (meest gezonde) GranolA jij gebruikt en waar te koop?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*