appeltaartsmoothie met kaneel

Appeltaartsmoothie met kaneel

Appeltaartsmoothie? Dit was 1 van de eerste recepten op mijn blog toen ik in 2015 begon, maar de foto’s vond ik verschrikkelijk en dus haalde het recept het niet bij het overzetten naar WordPress ;-). Op herhaling dus en perfect voor deze tijd van het jaar! 

Appeltjes tijd
Het is echt appeltijd. Ik heb weer een hele berg van de appelboom gehad die bij mijn ouders in de tuin staat, super handig én lekker! Vooral om mee te bakken of om dus in een smoothie te verwerken. Zeker nu het wat kouder gaat worden ga ik denken aan appeltaart. Apart eigenlijk dat je smaak en behoefte bij ieder seizoen wijzigt. Omdat er al veel lekkere recepten met gebakken appel zoals deze lekkere appelcake  of deze havermoutmuffins met appel mijn blog staan, besloot ik dit keer het oude appeltaartsmoothie recept te upgraden. Tijd dus voor een nieuw blog inclusief nieuwe foto’s!

appeltaartsmoothie met kaneel
Voedzame smoothies
Als je, net als ik, minder graag je fruit zo eet zijn smoothies de perfecte oplossing! In de meeste smoothies verwerk ik ook groente, dat heb ik bij deze variant niet gedaan. In appeltaart zit tenslotte ook geen courgette of wortel ;-). Je kunt het zo voedzaam en vullend maken als je zelf wil. Zo kun je eiwitpoeder toevoegen of bijvoorbeeld havermout mee in de blender zodat je een stevige ontbijtsmoothie krijgt!

Wat heb je nodig?

  • 2 kleine of 1 grote appel
  • 200-250 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel
  • optioneel: dadel, ahornsiroop of iets anders om te zoeten
  • optioneel: eiwitpoeder
  • optioneel: beetje havermout

Doe de appel (klokhuis verwijderen) in de blender met de melk en de kaneel. Meng goed door elkaar. Proef of het zoet genoeg is voeg anders zoetmiddel naar keuze toe. Ik deed er een schepje eiwitpoeder, smaak snickerdoodle doorheen voor extra eiwitjes en een échte kaneelsmaak. Schenk in een glas en serveer met nog wat extra kaneel.

(Serveer)tip
Deze smoothie is ook erg lekker met peer in plaats van appel, wissel gerust eens af!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*