aubergine salade

Aubergine salade met feta en granaatappel

Ik heb al een hele tijd een lekkere aubergine salade op mijn to-make lijstje staan. Geïnspireerd door Jamie Oliver, maar uiteraard met een Essietwist. Lekker als bij-, lunch- of licht hoofdgerecht!

Altijd een eigen twist
Vroeger maakte ik regelmatig iets uit een kookboek. De laatste jaren nooit meer! Ik ben gek op kookboeken, maar ik doe er vooral inspiratie op, net als op Pinterest. Ik sla dan ook regelmatig iets op, maar maak het nooit na. Altijd bedenk ik er zelf iets bij, omheen of vervang ik ingrediënten om er uiteindelijk een geheel eigen Essiehealthylife recept van te maken. Zo was dat ook met dit recept. Het originele recept bevat onder andere munt in plaats van basilicum en daarnaast roosterde ik de aubergine in de airfryer.

aubergine salade

Perfect mealprep voer!
Als je houdt van gezond eten neem je vast vaker je eigen eten mee naar school of het werk. Salades zijn perfect om snel veel groente binnen te krijgen en zijn ook nog eens vullend. Deze aubergine salade leent zich prima om in een plastic bakje mee te nemen. De dressing (of eigenlijk gebruikte ik alleen wat balsamicoazijn) neem je gewoon apart mee.

Wat heb je nodig?

  • 2 aubergines
  • 50 gram feta
  • 2 handjes verse basilicum
  • 2 volle eetlepels granaatappelpitjes
  • optioneel: balsamicoazijn
  • optioneel: peper en zout

Snij de aubergine in stukken en doe in het mandje van de airfryer (geen olie nodig!!). Rooster 18 minuten op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet, alleen af en toe even schudden). Heb je geen airfryer? Je kunt ook de oven voorverwarmen op 180 graden, de aubergine een beetje insmeren met olijfolie en dan ongeveer 25 minuten roosteren. Laat iets afkoelen. Snij de feta in blokjes en verkruimel over de geroosterde aubergine. Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze, samen met de granaatappelpitjes, toe aan toe de feta en aubergine.

aubergine salade

(Serveer)tip
Lekker met wat balsamicoazijn en, indien gewenst, peper en zout. Ik vond dat niet nodig, ik hou van de pure smaak van deze ingrediënten. De salade is ook de volgende dag nog lekker! Voor meer salade inspiratie, check even deze pagina. Enjoy!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*