avocado mugcake

Avocado mugcake uit de magnetron

Ja hier is er weer 1 hoor: een mugcake! Maar dit keer wel met een heel bijzonder ingrediënt: avocado! Deze avocado mugcake is super gezond en snel klaar. Perfecte start van de haastige morgen.

Avocado
Ik maak veel met banaan en krijg vaker de vraag of je banaan voor iets anders kunt vervangen. Ja dat kan! Wat denk je van appelmoes, kaki of mango? Maar ook avocado kan prima! Zo maakte ik al eens eerder deze cake/taart een erg populair recept op mijn blog. Daar komt deze avocado mugcake bij.

avocado mugcake
Havermout
Ik heb voor deze avocado mugcake weer havermout gebruikt, sinds ik een beetje een gezonde lifestyle heb misschien wel het meest gegeten product tot nu toe. Ik ben er zo gek op en het is mega veelzijdig! Als je de zoekfunctie op mijn homepage gebruikt en op havermout zoekt denk ik dat je niet weet wat je ziet haha. Deze mugcake is eigenlijk hetzelfde als deze, maar dan avocado in plaats van banaan en ik heb ander zoetmiddel gebruikt.

Wat heb je nodig?

  • 35-40 gram havermout
  • halve rijpe avocado
  • 1 ei
  • PAM-spray of (kokos)olie om in te vetten
  • zoetmiddel naar keuze *
  • topping naar keuze **

* ik gebruikte flavdrops vanille
** ik deed een lepel kokosyoghurt over de mugcake met wat fruit

Prak de avocado met het ei tot een papje en roer er vervolgens de havermout doorheen. Zoet naar keuze. Proef of het zoet genoeg is en vet een kop of mok in. Doe het mengsel hierin en verwarm ongeveer 2 minuten in de magnetron (1000 watt). Draai om op een bordje en voeg topping naar keuze toe!

avocado mugcake
(Serveer)tip
Wissel af met de topping. Super lekker in combinatie met kokosyoghurt, maar gewone kwark kan uiteraard ook! Of wat denk je van pindakaas, cashew- of hazelnootpasta? Voor meer ontbijt inspiratie kijk even hier. Of volg me op Pinterest!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*