avocado smoothiebowl

Avocado smoothiebowl met kiwi

Ik eet heus wel ongezonde dingen en soms ook nét iets teveel. Dan is een smoothiebowl de dag erna een uitkomst. Deze avocado smoothiebowl met kiwi zit boordevol vitamines en bevat daarnaast goede vetten en vult daardoor enorm! 

Smoothiebowl
Ik maak dit wel vaker, een smoothie…. Maar dan net wat dikker zodat je hem kunt eten. Hierdoor geniet je er langer van en heb je een verzadigd gevoel waardoor je minder snel weer trek krijgt. Ik deed de inspiratie voor deze avocado smoothiebowl op via Instagram, via Laura’s Superfood om precies te zijn. Ik maak niet snel “reclame” voor andere Instagram accounts maar door haar prachtige foto’s krijg ik spontaan iedere keer opnieuw honger.

avocado smoothiebowl
Soms is simpel het lekkerst
Hoewel ik regelmatig heel veel verschillende soorten groenten en fruit in mijn smoothie gooi (bijvoorbeeld groene smoothiebowl), is het soms helemaal niet nodig en is simpel gewoon het lekkers. Voor deze smoothie gebruikte ik alleen avocado en kiwi en een beetje zoetmiddel (flavdrops witte chocolade, gewoon omdat ik hou van zoet, maar hoeft niet!). Deze avocado smoothiebowl is erg romig (jummie!) door de avocado. Tip: gebruik wel een rijpe avocado anders is het echt niet lekker!

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 2 kiwi’s
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze
  • optioneel: topping naar keuze

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de kiwi’s. Doe het vruchtvlees van beiden in een keukenmachine/blender en blend tot een romig geheel. Eventueel kun je er een klein scheutje water bijdoen indien het een te vaste massa is. Proef of je het zo lekker vind en voeg anders wat zoetmiddel toe aan deze stap. Ik had nog wat aardbeien en voegde wat zonnebloempitjes en bijenpollen toe als topping voor een beetje bite.
avocado smoothiebowl
(Serveer)tip
Deze avocado smoothiebowl is zo al lekker, maar met topping(s) extra lekker dus varieer met vers fruit, superfoods of bijvoorbeeld granola. Voeg eventueel wat anders fruit toe voor je alles in de blender doet. Wist je overigens dat je de pit van de avocado er gewoon in kan laten? Doe dit alleen als je een krachtige keukenmachine of blender hebt, anders gaat het een dure smoothie worden haha. Eet smakelijk!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*