avocadopuree amuse

Avocadopuree feta en zongedroogde tomaat

Sinterklaas is uit het land en EIN-DE-LIJK kon ik de kerstboom opzetten en…. als een echte foodie betaamd: recepten bedenken voor Kerst! Zo bedacht ik dit makkelijke voorgerecht, hapje, amuse of hoe je het ook wil noemen: avocadopuree! 

Omdat het ook met Kerst gezond kan
Veel mensen eten toch een stuk ongezonder in de maand december ook ik maak me er schuldig aan. Er ligt ook zoveel lekkers in de winkels, verleidingen zijn groot! Maar omdat er ook nog zoiets als balans moet zijn vind ik het toch wel belangrijk om ook wat gezonde recepten te maken voor de Kerstdagen. Vandaar deze avocadopuree, het is zo klaar en enorm voedzaam. Boordevol gezonde vetten en dus heb je snel een verzadigd gevoel waardoor je er niet eens heel veel van nodig hebt. Super handig dus ๐Ÿ˜‰

avocadopuree amuse
Guacamole kruiden
Veel mensen kennen guacamole net even iets anders dan ik het in dit recept heb gebruikt. Ik maakt al eerder een recept met de kruiden van Euroma (link naar recept komt hier!). Je plukt als het ware verse kruiden zo uit je keukenkastje! Deze kruiden uit de hoogwaardige kruidenlijn van Euroma zijn gevriesdroogd en lang houdbaar. Ze hebben enorm veel keuze, hoe handig? Als ze in aanraking komen met (kook)vocht of bijvoorbeeld olie en azijn veranderen de vriesdroogkruiden weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Dus net of ze vers zijn geplukt! Ze zijn ook nog eens enorm smaakvol. Ik heb een behoorlijke voorraad en ben echt fan van deze kruiden. Maar terug naar het receptje. Stel je voor Kerst met familie, vrienden en iedereen waar je van houdt, bergen ongezond eten…. Dan wil je zo nu en dan ook eens iets gezonds. Deze avocadopuree bijvoorbeeld!

Wat heb je nodig voor 4 personen/porties?

  • 2 rijpe avocado’s
  • halve citroen
  • 1 flinke eetlepel Euroma guacamole kruiden
  • 25 gram feta
  • 2-3 zongedroogde tomaatjes
  • zout
  • optioneel: gevriesdroogde basilicum van Euroma

Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en doe het vruchtvlees in een kom. Pers de citroen hierboven uit (kan gewoon met de hand!) pureer tot een glad geheel. Roer er dan de guacamole kruiden doorheen en breng op smaak met wat zout. Snijd de tomaatjes in reepjes en verkruimel de feta. Verdeel de avocadopuree over 4 amuseglaasjes en verdeel de feta en zongedroogde tomaatjes er overheen. Ik gebruikte een spuitzak voor een extra mooi effect. Garneer tenslotte met wat basilicum.

avocadopuree amuse
(Serveer)tip
Deze avocadopuree kun je prima in de ochtend al klaarmaken en in de avond serveren. Door het gebruik van de citroensap blijft de puree mooi groen! Leuk met een feestelijk prikkertje en de kleuren zijn รฉcht Kerst. Kneuterig of niet ik houd hier zo van! Voor meer Kerstinspiratie kijk eens in deze rubriek op mijn website. Wie weet zit er iets voor je tussen!

Liefs Ester

avocadopuree amuse
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Euroma, zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*