banaan mugcake

Banaan mugcake met rode bessen

Dat ik verslaafd ben aan mugcakes is inmiddels wel bekend. Deze banaan mugcake wil ik je echter niet onthouden want deze is qua structuur echt een cake en dus een aanrader! 

Never not banana
Ik schreef vorige week nog in een ander recept dat ik had ontdekt ineens allergisch te zijn voor rauwe perzik en appel. Mocht je het gemist hebben, het staat in dit perziktaart recept. Mijn moeder zei gelijk: gelukkig niet allergisch voor banaan! En daar heeft ze een punt want ik ben daar echt zo dol op ik zou daar echt niet zonder kunnen. De recepten met banaan op mijn blog zijn inmiddels ook ontelbaar denk ik. Zoveel combinatie mogelijkheden.

banaan mugcake
Geen havermout
Dit keer gebruikte ik een keer geen havermout, naast banaan andere favoriet, voor deze banaan mugcake. Ik maakte deze met speltmeel, maar mocht je graag glutenvrij eten dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld teff-, rijst- of boekweitmeel. Voordeel van speltmeel (of volkorenmeel) is dat er gluten inzitten en het dan ook net wat luchtiger is qua structuur.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 35 gram spelt- of volkorenmeel
  • klein handje rode bessen
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze

Prak het ei met de banaan tot een papje en voeg hier het meel aan toe. Proef of het zoet genoeg is en voeg anders nog wat zoetmiddel toe. Ik ben een zoetekauw dus deed er nog 1 theelepel Kristal Sweet kaneel doorheen. Bak in de airfryer op 180 graden in 12-14 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 30-35 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De banaan mugcake is gaar als een prikker er droog uitkomt en deze goudbruin is verkleurd.
banaan mugcake
(Serveer)tip
Ook lekker met ander fruit naar keuze. Zo maakte ik eerder deze mugcake met blauwe bessen. Gewoon de havermout vervangen voor ander meel! Heerlijke start van je dag, geniet ervan!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*