Bananenbrood met walnoten

Ik bak veel en hou van afwisseling, toch staat een bananenbrood hoog bovenaan als het gaat om favoriete tussendoortjes. Zeker ook omdat er je er enorm veel mee kunt afwisselen qua ingrediënten.

De basis die ik tegenwoordig gebruik is veelal hetzelfde, wel varieer ik vaak met het meel en overige ingrediënten. Dit keer maakte ik hem met speltmeel en deed ik er walnoten in.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram (glutenvrij) meel *
  • 2 rijpe!! bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

* ik gebruikte dit keer speltmeel, maar wissel gerust met verschillende meelsoorten. Eigenlijk lukt je brood met deze basis altijd, toch is het lekkerder om nog wat extra smaak of andere ingrediënten toe te voegen. Dit keer deed ik er dit bij:

overige ingrediënten:

  • 4 dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 handjes gehakte walnoten + beetje voor bovenop
  • 1 eetlepel kaneel

Meng de bananen met de eieren, de kokosolie en de dadels in een blender. Doe in een kom de droge ingrediënten bij elkaar (behalve de noten). Voeg er vervolgens het banaan-ei mengsel aan toe en meng goed door elkaar. Roer er als laatste de gehakte walnoten doorheen en giet het mengsel in een ingevette cakevorm (of gebruik, net als ik, bakpapier). Strooi er voor de decoratie nog wat gehakte walnoten overheen. Zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bij mij was het met 45 minuten klaar, dit kan per oven verschillen. Het bananenbrood is gaar als een prikker er droog uitkomt.

bananenbrood met walnoten

Serveertip

Dit bananenbrood met walnoten is een perfect tussendoortje, of serveer het bij het ontbijt of de lunch. Heerlijk om zo te eten, of met een flinke klodder notenboter naar keuze.

Het brood is in te vriezen zodra het is afgekoeld. Luchtdicht verpakt blijft het nog zo’n 4-5 dagen goed in de koelkast.

Enjoy!

Meld je aan voor de nieuwsbrief! (Lancering zeer binnenkort)

Mensen bekeken ook:

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*