bananenbrood mugcake

Bananenbrood mugcake uit de airfryer

Omdat ik er gewoon nooit genoeg van kan krijgen: bananenbrood en mugcake, daarom samengebracht: bananenbrood mugcake. Super makkelijk en voedzaam ontbijtje. Vrij van gluten lactose, graan en geraffineerde suikers ook nog! 

Mugcake liefde to the max
Als je me al even volgt, weet je dat ik om de zoveel tijd een nieuw receptje deel van een mugcake. Ik ben er zo gek op en je kunt er zoveel verschillende kanten mee op! Omdat ik ook enorm gek ben op banaan, weer een receptje hiermee. Eigenlijk is dit gewoon een 1-persoons bananenbrood. Perfect als ontbijt en zo klaar in je airfryer. Als je geen airfryer hebt, maak het dan gewoon in de oven.

bananenbrood mugcake
Een keer geen havermout
Ondanks dat dit nog steeds mijn favoriet is, wil ik af en toe gewoon iets anders. Dit keer maakte ik deze bananenbrood mugcake met rijstmeel. Ook prima te vervangen voor bijvoorbeeld haver-, boekweit-, speltmeel. Amandel- en kokosmeel verwerkt net even anders, zou ik voor deze niet doen. Ik heb bij de Action een nieuw bakje gekocht, kon ik hem gelijk uittesten!

Wat heb je nodig??

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 10 gram rijstmeel
  • 20 gram (glutenvrije) bloem
  • snuf bakpoeder
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze *
  • optioneel: lepel cashewpasta of pindakaas

*ik gebruikte flavdrops vanille

Prak de banaan met het ei (ik hield 4 dunne plakjes apart voor de topping) en voeg hier het meel, het bakpoeder en de bloem aan toe. Meng goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Doe er dan, indien gewenst, nog wat zoetmiddel doorheen. Vet een bakje in of beleg met bakpapier. Bak 13 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 25 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Je bananenbrood mugcake is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

bananenbrood mugcake
(Serveer)tip
Verdeel er nog een beetje cashewpasta (mijn favoriet!) overheen of wat pindakaas. Extra lekker, maar hoeft niet. Eet warm als ontbijt. Voor meer mugcake inspiratie uit de airfryer gebruik je de zoekfunctie op mijn homepage of ga naar de rubriek airfryer recepten.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*