tortillataart met ui

Bewust aardappel tortillataart met ui

Tortilla is toch wel een Spaans gerecht waar ik gek op ben, waarom dan geen tortillataart? Ik eet tegenwoordig veel minder aardappel, maar ik heb nieuwe aardappelen ontdekt met 40% minder calorieën en ze zijn enorm smaakvol!

Bewust aardappel
In deze tijd wordt de aardappel eigenlijk in een verdomhoekje gestopt. Waarom is me een groot raadsel, want wie is er niet mee opgegroeid? En het is gewoon gezond! Toch wil ik ook wel op de calorietjes letten en daar heeft Finest Potatoes een oplossing voor: de Bewust aardappel! Aardappelen passen prima in een gevarieerd eetpatroon. In Frankrijk en Italië worden ze zelfs vaak gegeten als groente. Deze Bewust aardappelen hebben gemiddeld 20% – 40% minder Kcal dan andere soorten. Daarnaast worden ze ook nog eens verpakt in I’m green folie. Er komen vrijwel geen fossiele grondstoffen aan te pas: de verpakking wordt gemaakt van suikerriet en is 100% recyclebaar. Ze zijn te koop bij de Jumbo!

tortilla taart met ui
Tortilla 
Deze tortillataart heb ik gebakken in de airfryer, maar de oven kan uiteraard ook. Traditioneel wordt het gemaakt in de pan, maar ik bedacht dat een keer wat anders ook wel leuk zou zijn, Dit is heerlijk als bijgerecht, maar kan ook in stukjes als hapje worden geserveerd of als bijgerecht als vervanger van je “normale” aardappel! Deze tortilla taart is gebakken in een springvorm van 18 cm en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig!

Wat heb je nodig?

* ik gebruikte 2 witte en 1 rode ui

Schil de aardappelen en snij met een foodprocessor (meest makkelijk!) of met de hand de aardappelen in hele dunne schijfjes. Snipper de ui. Meng met je handen elkaar in een grote kom, voeg daar een scheut olijfolie aan toe en meng naar smaak peper en zout toe. Beleg de springvorm met bakpapier op de bodem en verdeel de aardappelen en uien in de vorm. Kluts de eieren vervolgens goed en verdeel er overheen. Eventueel kun je ook bij deze stap peper en zout toevoegen. Bak vervolgens 25 minuten op 170 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet!). Haal de bakvorm eruit en doe aluminiumfolie over het bakblik. Bak nog eens 20 minuten op dezelfde temperatuur. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 55-60 minuten in de oven. Let ook hier op dat de tortillataart niet verbrand anders ook even afdekken! De taart is gaar als je er met een prikker goed doorheen kunt glijden en deze goudbruin is verkleurd.

tortilla taart met ui
Tip van flip!
Hoe dunner de plakjes, hoe korter de baktijd. Gebruik je een lagere vorm? Dan kan de baktijd ook verschillen! Laat afkoelen in de bakvorm voor je de taart aan gaat snijden. Je kunt hem ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Een dag eerder maken is dus geen probleem. Meer bijgerecht inspiratie uit de airfryer? Check dan mijn blog van vorige week!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Finest Potatoes zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

2 Comments

  1. En waar kan je deze aardappelen kopen? werd me op die site ook niet duidelijk. Lijkt me namelijk leuk en lekker om uit te proberen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*