Blauwe bessen saus

Ik zit helemaal in mijn “blauwe bessen periode” en probeer dus ook van alles uit. Zo ook deze heerlijke saus met blauwe bessen zowel heerlijk bij zoete gerechten als met bijvoorbeeld een stuk vlees! Voor deze blauwe bessensaus heb je maar 2 ingrediënten nodig. Ik heb gelijk een voorraad in potjes gedaan, wat is dit lekker!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram blauwe bessen
  • 1,5 – 2 eetlepels zoetmiddel/-stof*
  • 1,5 – 2 eetlepels water

* ik gebruikte ery pure, maar je kunt dit ook vervangen voor stevia, stevia druppels, zoetstof, ahorn-, agavesiroop of gewone suiker. De bessen waren zoet genoeg, kijk zelf dus even hoe zoet je het wil maken.

Doe het water in een pannetje en doe er de blauwe bessen en de ery pure bij, verwarm dit op middelhoog vuur en schep af en toe door. Draai het vuur na 2 minuten lager. Er komt best wat vocht vrij van de blauwe bessen. Dat dikt uiteindelijk weer in. Laat zo’n 8 minuten zachtjes koken. Doe in een bakje en laat helemaal afkoelen.

blauwe bessen saus

Serveertip

Heerlijk door de yoghurt, kwark of over pannenkoekjes of ijs, maar ook perfect bij biefstuk of kip te serveren! Je kunt variëren met het fruit: aardbeien, rode bessen, frambozen you name it! Het is, afgedekt of in een potje, ongeveer een weekje goed te houden in de koelkast.

 

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*