bloemkoolsoep met prei

Bloemkoolsoep met prei

Deze lekkere bloemkoolsoep serveer je als voorgerecht of bij de lunch. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je hebt er amper werk aan.

Bloemkool is heel veelzijdig
Toch had ik er nog nooit een soep van gemaakt, terwijl ik enorm veel experimenteer met bloemkool. Zo maak ik er vaker taarten mee, zoals deze koolhydraatarme zoete taart, deze Mexicaanse rijst en daarnaast gebruik ik regelmatig bloemkool pizzabodems. Soep vind ik vooral lekker in de winter, daarom ook nu een recept rond de Kerst. Extra leuk in deze mokken!

bloemkoolsoep met prei

Romige soep
Het lekkerst vind ik soep als het een beetje romig is. Om soep te binden kun je verschillende ingrediënten gebruiken, maar dit keer besloot ik witte bonen te gebruiken. Erg goede combi moet ik zeggen! 

Wat heb je nodig voor 2-3 porties?

  • bloemkoolsoep met prei
  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 3 eetlepels witte bonen
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken
  • optioneel: peterselie voor garnering

Snijd de bloemkool in roosjes en de prei in ringen. Doe de olijfolie in de pan en fruit de prei ongeveer 2-3 minuten. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en bak kort mee. Schenk dan het water in de pan, doe er de bouillontabletten  en de witte bonen bij en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en kook de bloemkoolsoep 20 minuten op zacht vuur. Als het teveel inkookt doe er dan wat water bij. Pureer de soep vervolgens en breng op smaak met peper en zout.

bloemkoolsoep met prei

(Serveer)tip
Schenk de soep in leuke/mooie kommen of mokken en serveer direct. Garneer eventueel nog met wat peterselie en serveer met lekker vers brood. 

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*