Bloggers koffietag

Ik ben gek op vragenlijstjes…. maar vooral gek op koffie (joh!). Alhoewel ik ook veel thee drink blijft koffie mijn favoriet en dus vond ik het leuk om de koffie tag die ik op andere blogs voorbij zag komen eens in te vullen.

Koffie… THE BEST!
Iedereen die mij volgt weet dat ik gek ben op koffie. Ik drink het iedere dag, net als thee want ook dat vind ik heerlijk! Ik drink niet alleen koffie… Ik eet het ook! Want je kunt er heerlijke baksels mee maken. Van koffie heb je nooit genoeg toch? Daarom vulde ik deze tag maar eens in. Lees je mee?

1) Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Ik zou dat echt niet meer weten! Vroeger (ja als je zo oud bent als ik mag je het vroeger noemen haha) dronk ik mijn koffie met heel veel melk en suiker dat weet ik nog wel! Nu vind ik het ronduit vies met suiker of zoetstof. Wel kun je me blij maken met bijvoorbeeld een pumpkin spice koffie van de Starbucks…. (wie niet?!)

2) Met wie drink jij graag koffie?
Aangezien mijn favoriete koffiemoment is als ik net uit bed kom en Cooper uit heb gelaten drink ik mijn koffie het liefst alleen. Maar dit klinkt misschien een beetje saai. Natuurlijk bestel ik bij vrienden/familie of een gezellige lunch ook gewoon lekker koffie! Eigenlijk drink ik met iedereen graag koffie dus.

3) Op welke momenten van de dag drink je koffie?
Zoals hierboven bij vraag 2 al genoemd: vooral in de ochtend en vroege middag. Als ik avonddienst heb ook nog begin van de avond een latte macchiato, maar niet te laat omdat ik dan niet kan slapen en ja….  Ik weet dat ik dan ook decafé kan drinken, maar kies dan toch liever voor mijn favoriete jasmijnthee!

bloggers koffie tag

4) Wat is je favoriete koffievariatie?
Met stip op nummer 1: latte macchiato!! gevolgd door cappuccino. Ik lust ook gewone koffie, maar drink er wél altijd een beetje (plantaardige) melk in.

5) Wat is je favoriete koffiemerk?
Ik ben erg fan van mijn dolce gusto! Mijn 2 favoriete smaken: latte macchiato en café au lait. Daarnaast maak ik vaak cappuccino (dan schuim ik zelf de melk op) met oploskoffie mokka van de Appie…. Heerlijk!

6) Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik blijf thuis erg trouw aan mijn favoriete smaken, al wissel ik af en toe af met de lungo. Buitenshuis maakt het me niet zoveel uit al bestel ik in een café of restaurant vaak wel een latte macchiato of een cappuccino.

7) Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?
Ik heb meerdere smaken in huis dus ze kunnen kiezen: no problem!

8) Waar koop jij je koffie?
Bij de supermarkt voor thuis en anders in een leuk hipster koffie- of lunchtentje. Soms rij ik even langs de Starbucks voor een koffie on-the-go

 9) Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Meestal drink ik koffie bij mijn ontbijt en omdat die er praktisch geen dag hetzelfde uitziet wil het dus wel eens verschillen. Maar als ik écht moet kiezen… doe dan maar met een lekker stuk chocolade (ja nog steeds is Tony’s hier mijn grootste vriend ????).

10) Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Hmmmm dit vind ik toch best een lastige vraag omdat ik beiden veel drink. Maar als ik dan toch moet kiezen is het nooit meer thee…. Shit…. dat zou ik ook echt niet trekken haha!

Zo dat was hem, nu snel even een bakkie zetten ????

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*