boekweit-pasta-met-spinazie-en-pompoen

Boekweit pasta met spinazie en pompoen

Pasta met champignons en pompoen is een perfecte combinatie. Zeker als je er een salade van maakt door er verse spinazie aan toe te voegen. De ingrediënten van dit gerecht zaten allemaal in deze Hello Fresh Box . Ik combineerde het net wat anders dan het recept en deel het graag met jou!

Lauw-warme salade
Je bent snel geneigd om pasta warm te eten, maar eigenlijk leent het zich perfect voor salades. Perfect dus om ook eens mee te nemen nar school of werk en voor de glutenvrije eters is boekweit pasta helemaal ideaal. Met dit weer krijg ik zin in salades en aangezien ik gek ben op spinazie (al van jongs af aan mijn lievelingskostje!) combineer ik erg vaak met deze voedzame groente boordevol ijzer.

boekweit-pasta-met-spinazie-en-pompoen
Dit pastagerecht is geschikt voor 2 personen of maak gewoon 2 porties en eet er twee keer van zoals ik meestal doe. Ik woon dan wel alleen: ik maak heel vaak toch meer dan voor 1 persoon omdat ik het fijn vind om eten in de vriezer te hebben op voorraad of het makkelijk vind om mijn eten voor te bereiden voor meerdere dagen. Zeker met middag/avonddiensten is dit ideaal!

Wat heb je nodig?

  • 120-150 gram pasta
  • 1 rode ui
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 4 handjes verse spinazie
  • (olijf)olie om in te bakken
  • kruiden naar smaak *
  • optioneel: kiemgroenten voor de garnering

* ik gebruikte dit keer gewoon peper en zout

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat afkoelen. Maak de champignons schoon en snij is stukjes. Snipper ondertussen de ui en fruit op zacht vuur aan. Voeg de champignons en de pompoenblokjes toe en (roer)bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg op ieder bord 2 handjes spinazie en verdeel de pasta er overheen. Eindig met een laagje van het champignon en pompoen mengsel en eindig eventueel met wat kiemgroenten voor extra vitamientjes!

(Serveer)tip
Mocht je meer houden van gebakken spinazie? Bak dan de spinazie mee en maak er een volwaardig pastagerecht van. Eventueel kun je er dan ook nog kip, vlees of vis aan toevoegen of kies voor geraspte kaas bij een vegetarische variant.

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*