Caramel macchiato chocoladetaart

Chocolade… Naast koffie mijn grootste verslaving dus het moest er een keer van komen ook met iets minder gezonde ingrediënten te bakken. Chocolade met caramel macchiato (mijn favoriete koffie!) vond ik dan ook de juiste keuze voor een 80-20 recept!
Zo werd deze chocoladetaart geboren.

80-20 recept?
Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik leef al een hele tijd volgens de 80-20 regel zoals men dat noemt als het overgrote gedeelte van je voeding gezond is en je jezelf ook gewoon zo af en toe iets anders gunt! Werkt prima voor mij en wellicht ook voor jou! Ik vind het een goede “smoes” om daarom zo af en toe ook iets minder gezonde recepten te gaan delen.

Er staat al een heerlijke OREO kwarktaart op mijn blog, daar komt vandaag deze bij en het kan zijn dat er vaker dit soort recepten langs gaan komen. Sinner Sunday recepten: het mag gewoon (af en toe ????)

caramel macchiato chocoladetaart

Wat heb je nodig (6-8 stukken)?

  • 200 gram handsoff my chocolate caramel macchiato
  • 125 gram gezouten roomboter
  • 40 gram Ery-Bronze
  • 3 eieren
  • 50 gram (spelt)bloem

* te vervangen voor ander zoetmiddel

Klop in een kom het zoetmiddel met de eieren luchtig en smelt ondertussen de roomboter met de 175 gram chocolade. Dit kan au-bain-marie, ik deed het in een pannetje op heel laag vuur! Voeg dit bij het eiermengsel en klop goed door elkaar. Voeg als laatste de bloem toe en meng door elkaar.

Giet in een ingevette of met bakpapier bekleedde springvorm (ik gebruikte er 1 van 18 cm) en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat helemaal afkoelen voor je de taart aan gaat snijden! Verkruimel de rest van de chocolade er overheen en serveer.

handsoff my chocolate taart
Serveertip
Bewaar afgedekt in de koelkast (ongeveer 3 dagen) of vries het in stukjes in zodat je altijd een lekker stukje chocoladetaart voor de visite hebt! Laat het wel even helemaal op kamertemperatuur komen. Voor de bovenste foto was deze caramel macchiato taart nog niet helemaal zacht, ik at het pas toen het helemaal afgekoeld was en de smaak was hemels!

Ook erg lekker: zet even 40 seconden in de magnetron voor een lauwwarme fudgy chocoladetaart met bijvoorbeeld een bolletje ijs en je hebt een heerlijk dessert!

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*