cashewpasta mugcake

Cashewpasta mugcake uit de airfryer

Waar anderen verslaafd zijn aan pindakaas ben ik dat aan cashewpasta! Het liefst de pure van alleen maar cashewnoten zonder toevoegingen. Geen cashewpasta? Deze kan de echte pindakaaslover ook maken met pindakaas! 

Laatste blog nieuwsbrief
Ik deel iedere maand een recept in de nieuwsbrief van Ecomarkt, helaas dit keer de laatste want vanaf volgende maand werken we niet meer samen. Jammer, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan en het is gewoon tijd voor iets nieuws! Omdat dit de laatste keer is deel ik het recept met mijn 2 favoriete ontbijtingrediënten: cashewpasta en havermout. Deze cashewpasta mugcake is zo lekker! Geloof me: als je gek bent op cashewnoten? Dan ga je deze mugcake fantastisch vinden.

cashewpasta mugcake
Favoriete ontbijt
Dat is toch wel een recept met havermout en daarom maak ik daar ook regelmatig een mugcake mee: serieus zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je me langer volgt weet je dat ik ze regelmatig maak. Iedere keer weer anders, je vind hier genoeg inspiratie. Heb jij geen airfryer? Geen probleem want ik zet ook altijd de bereidingstijd in de oven erbij. Bij ontbijtrecepten vind je ook wat mugcakes uit de magnetron, helemaal snel klaar! Als je bij de ingrediënten op de roze link klikt zie je mijn favoriete cashewpasta.

Wat heb je nodig?

  • 30-35 gram havermoutvlokken
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 flinke theelepel cashewpasta
  • optioneel: scheutje ahornsiroop/maple syrup
  • optioneel: paar ongebrande/ongezouten cashewnoten

prak het ei met de rijpe banaan tot een papje en roer hier de cashewpasta doorheen. Voeg vervolgens de havermoutvlokken toe en, indien je het niet zoet genoeg vind, nog wat ahornsiroop. Vet een klein ovenschaaltje in of beleg met bakpapier en schep het mengsel hierin. Beleg eventueel nog met een paar cashewnoten. Bak 12-14 minuten in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 25-30 goudbruin. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen! De cashewpasta mugcake is gaar als een prikker er droog uitkomt.

cashewpasta mugcake
(Serveer)tip
Het lekkerst is het als de mugcake nog warm is, maar je kunt dit ontbijt ook prima de avond vooraf maken en de volgende ochtend eten. Vaak laat het dan los in de vorm tijdens het afkoelen. Haal het uit de vorm en heb je een waar gebakje in de ochtend! Giet er desgewenst de ahornsiroop pas overheen als je het gaat eten, meebakken hoeft niet perse. Geniet ervan! Volg jij mijn gezonde ontbijt Pinterest bord overigens al?

Liefs Ester

2 Comments

  1. Hoi Esther, een ontbijt in de air fryer? Ik moet zeggen, het ziet er wel super lekker (en gezond) uit. Ga het dit weekend eens proberen te maken. We hebben namelijk net een nieuwe air fryer gekocht, dus gelijk op zoek naar leuke ideetjes 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*