chocolade cheesecake

Choco loco chocolade cheesecake

Chocolade cheesecake… Dat klinkt wel heel erg lekker he?! Dat is het ook! Deze cheesecake is gemaakt van maar 4 ingrediënten en bak je in een kleine bakvorm. Beetje portie controle is altijd goed tenslotte. 

Choco loco kruiden
Ik gebruikte voor deze chocolade cheesecake de choco loco van Greengypsy spices (zie link in de ingrediëntenlijst!). In dit heerlijke potje zijn een aantal kruiden samengebracht: gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker. Uiteraard kun je ook gewoon chocoladepoeder gebruiken, maar ik garandeer je: dat is iets minder lekker 😉 Sinds ik ambassadeur ben van deze heerlijke kruiden, ben ik steeds meer fan aan het worden. Buiten dat het pure kruiden zijn en de namen soms geniaal…. Zijn ze ook nog eens enorm lekker!

chocolade cheesecake
Ware foodporn
Op Instagram gaat al jaren de term “foodporn” rond #foodporn om precies te zijn. En ik vind dat deze cheesecake die titel dan ook wel verdient. Het zachte en romige van chocolade en creamcheese gecombineerd met het zoete van bessen is echt super lekker en ik hou nou eenmaal van goede combinaties. Hoe meer ik bak, hoe vaker ik dingen uitprobeer, hoe meer ik ontdek! Voor deze mini chocolade cheesecake heb ik een bakvorm van 12 cm gebruikt.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram light roomkaas/creamcheese
  • 1 ei
  • 50 gram EryPure of andere suiker(vervanger) en een theelepel extra
  • 1 flinke eetlepel choco loco kruiden
  • 1 handje diepvriesfruit *

* ik gebruikte dit keer een mix van blauwe en rode bessen

Mix de roomkaas met het ei en 50 gram EryPure. Ik deed dat in de KitchenAid, maar kan ook gewoon met een (hand)mixer! Doe er dan de choco loco doorheen en mix nog even tot een glad beslag. Beleg een bakblikje met bakpapier of vet in en giet het beslag in de vorm. Bak in de airfryer op 160 graden in 35  minuten gaar. Let op: het komt iets omhoog, geen zorgen, Het zakt ook weer in. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 170 graden en bak 55-60 minuten. De baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De cheesecake is gaar als een prikker er redelijk droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm, plaats eventueel daarna nog in de koelkast. Laat het fruit ontdooien en meng met een theelepel EryPure. Verdeel over de cheesecake.

chocolade cheesecake
(Serveer)tip
Lekker bij de koffie/thee. Ik haalde er 3 kleine porties uit, het is best machtig dus dat is echt genoeg! Variatietip: beleg met wat mango of ananas met kokosvlokken of schaafsel voor een tropische cheesecake. Geniet ervan!

Liefs Ester

Comments are closed.