havermout met gebakken banaan

Chocolade havermout met gebakken banaan

Havermout in combinatie met banaan kom je veel op mijn blog tegen. Met dit koude weer is een warm ontbijtje het ultieme comfortfood. Dit keer maakte ik chocolade havermout met gebakken banaan.

Moet ik dit wel of niet delen? 
Dat is een vraag die ik mezelf toch wel regelmatig stel. Is dit wel een recept die jullie interessant vinden, want het is eigenlijk behoorlijk basic. Niet dat ik normaal nou zo enorm spectaculair bak of kook, maar toch! Besloten het toch maar uit te werken, want ik weet zeker dat ook jij enorm gaat genieten. Chocolade is sowieso top, als het dan ook nog bij het ontbijt is én verantwoord is het helemaal fijn toch?

havermout met gebakken banaan
Soms kan lekker zo simpel zijn
Ik heb er voor dit havermoutontbijtje namelijk gekozen om de havermout te koken in chocolade amandelmelk. Heb je deze niet of wil je andere melk gebruiken? Door er een flinke theelepel cacaopoeder in te gooien krijg je hetzelfde effect! Doe er dan wel wat extra zoetmiddel in als je houdt van een zoet ontbijtje, want de amandelmelk heeft van zichzelf al een wat zoetere smaak. Overigens geeft de banaan ook meer zoetigheid omdat het gebakken is, dus je kunt er ook voor kiezen pas zoetmiddel toe te voegen als je ontbijtje ready-to-eat is 😉

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermoutvlokken
  • 200 ml chocolade amandelmelk *
  • 1 rijpe banaan
  • (kokos)olie om in te bakken
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze **
  • optioneel: extra topping

* te vervangen voor andere (plantaardige) melk en een theelepel cacaopoeder
** ik gebruikte flavdrops toffee

Kook de havermout zoals op de verpakking vermeld staat en snij ondertussen de banaan in plakken. Verwarm de olie op zacht vuur en bak de banaan aan beide kanten tot ze een beetje zacht worden en lichtbruin beginnen te kleuren. Doe de havermout in een schaaltje, beleg met de banaan en zoet naar keuze.

havermout met gebakken banaan
(Serveer)tip
De meest fantastische topping? Cashewpasta!! Of pindakaas voor de liefhebber. Ik strooide er nog wat cacaonibs overheen voor die extra chocoladesmaak en je ultieme bakje chocolade havermout met gebakken banaan is een feit. Meer lekkere ontbijtreceptjes vind je hier. Volg jij mij al op Pinterest? Doen hoor, zo leuk om je eigen inspiratieborden te maken!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*