chocolade-lavacake-airfryer

Chocolade lavacake uit de airfryer

Lavacake…. I LOVE IT! Een lepel in je cakeje stoppen en dan gesmolten chocolade in het midden, ik vind het fantastisch. Niet eerder gemaakt, maar nu ik heb ontdekt hoe makkelijk dit is ga ik dit veel vaker maken. En jij vast ook 😉

Wat is lavacake? 
Eigenlijk niets anders dan een chocolade cake met een zachte vulling in het midden. Ik liet het dit keer in het schaaltje, maar als jij dat niet doet stroomt er als je het openmaakt gewoon vloeibare chocolade uit. Laten we eerlijk zijn: chocolade blijft fantastisch! Mijn grootste verslaving eigenlijk nog steeds. En zeker als je chocolade zonder schuldgevoel kunt eten want dit gerechtje is gewoon gezond.

chocolade-lavacake-uit-de-airfryer
Het is eigenlijk een brownie in een potje en deze is ook nog eens vrij van graan, gluten, lactose en geraffineerde suikers. Het toevoegen van de frambozen bedacht ik naar aanleiding van DEZE suikervrije brownie met frambozen! Je kunt deze lavacake ook maken in de magnetron (1-2 minuten vol vermogen) of oven. Anyway, ik kan nog lang en breed over het recept praten, jij wil het graag vooral proeven dus hier komt ie:

Wat heb je nodig per persoon?

  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 1 rijpe! banaan
  • 1 ei
  • PAM spray of (kokos)olie om schaaltje in te vetten
  • zoetmiddel naar keuze *

* ik gebruikte chocolade Stevia druppels, maar kies wat je zelf lekker vind!

Pureer de banaan met het ei meng er dan de cacaopoeder doorheen tot er een stevig chocoladepapje ontstaat. Proef of het zoet genoeg is, anders kun je het nog extra zoeten. Vet het ovenschaaltje in en giet het mengsel erin. Verdeel er vervolgens de frambozen overheen en bak 8-11 minuten in een voorverwarmde airfyer op 180 graden. Een airfryer is een heteluchtfriteuse waarbij het eten door middel van hete lucht wordt bereid. Tijd is afhankelijk of je echt van een zachte binnenkant houdt of juist niet. Ik heb een XL, je zult zelf even moeten kijken wat voor jou werkt!

Serveertip
Ik at het als ontbijt, maar het is ook fantastisch als nagerecht! Je kunt variëren met het fruit. Voor een tropisch tintje zou je wat ananas en kokosrasp kunnen gebruiken, maar ik vind deze combinatie het lekkerst. Geniet ervan!

Liefs Ester

6 Comments

  1. Made this in crème brulée bakjes. Heurlijk! Goeie toet voor ongeplande dinners, ingrediënten altijd wel in huis namelijk! Groetjes!

  2. Yvonne Goudzwaard

    Kan het ook met courgette ipv banaan @essiehealthylife?

  3. zou het ook in de oven kunnen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*