magnetron mugcake

Chocolade magnetron mugcake

Niet veel tijd om een mugcake te bakken? Het kan ook anders! Deze magnetron mugcake is écht zo klaar en ook nog eens vrij van lactose, gluten en geraffineerde suikers. Aanrader dus 😉

Magnetron liefde
Er waren tijden dat ik dit soort mugcakes regelmatig maakte. Toen ik net een “Instafoodie” was ontdekte ik dit soort mugcakes voor het eerst en varieerde erop los toen ik besefte dat er zoveel meer mogelijk is met havermout dan je standaard gekookte bakje! Zo vind je hier ook soortgelijke varianten, maar ik vind dat je soms best op herhaling mag met een nieuw blog. Dit keer gebruikte ik de Choco Loco kruiden van Greengypsy, maar je kunt uiteraard ook gewoon chocoladepoeder gebruiken.

magnetron mugcake
Banaan en havermout is een bazencombi
Ik ben zo gek op deze combinatie! Ik bak regelmatig mugcakes en/of taarten en cakes in de airfryer en gebruik toch wel regelmatig banaan in mijn baksels. Als je me al langer volgt weet je dat vast wel haha. Al probeer ik uiteraard ook veel andere dingen uit. Deze magnetron mugcake is voor mij eigenlijk een soort van terug naar de basis. Het voordeel is dat je de ingrediënten eigenlijk alleen hoeft te prakken en het hoeft maar 2 minuten in de magnetron.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 35 gram havermoutvlokken
  • 1 theelepel Choco Loco *
  • optioneel: extra zoetmiddel en topping
  • PAM-spray of (kokos)olie

* te vervangen voor bijvoorbeeld chocoladepoeder

Prak de banaan en het ei tot een papje en voeg hier de havermout en de Choco Loco aan toe. Voeg, indien je het niet zoet genoeg vind, bij deze stap wat zoetmiddel toe. Vet een mok of klein ovenschaaltje in en doe hier het mengsel in. Mijn mugcake was klaar in 2 minuten (1000 watt). Stort de mugcake op een bord of eet het zo!

magnetron mugcake
(Serveer)tip
Ik serveerde er nog wat lactosevrije kwark en ontdooid rood fruit bij, maar varieer vooral met wat je zelf lekker vind! Zo vind ik vers fruit ook heerlijk of wat denk je van een klodder pindakaas of cashewpasta en wat extra schijfjes banaan? Meer lekkere ontbijtreceptjes vind je op mijn website bij deze rubriek of volg mijn gezonde ontbijt bord op Pinterest.

Liefs Ester

2 Comments

  1. zou ik ook haverhoutmeel kunnen gebruiken?
    en zou het dan dezelfde tijd zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*