chocolade-ontbijttaart-met-kwark-en-aardbeien

Chocolade ontbijttaart met kwark en aardbeien

Je kunt op mijn blog al aardig wat taarten vinden die je ook als ontbijttaart kunt eten, maar van chocolade heb je nooit genoeg toch? Dus het werd weer eens tijd voor een nieuw recept.
Deze glutenvrije taart is enorm makkelijk te maken en ook nog eens voedzaam!

Chocoladetaart
Ik denk dat ontbijten met chocoladetaart voor veel mensen een droom is… Ik bedoel: CHOCOLADE LOVERS ALL OVER THE PLACE! En ik ben er daar zeker 1 van. Mijn ultieme guilty pleasure is het, maar ik weet dat je er ook makkelijk een gezonder tussendoortje van kan maken dus bij deze: thank me later! Je kunt van deze chocolade ontbijttaart namelijk gewoon onbezorgd genieten en je deze is nog voedzaam ook en bevat wat extra eiwitjes. Perfecte start van de dag!

chocolade-ontbijttaart-met-kwark-en-aardbeien
Chocolade en aardbeien
Chocolade met aardbeien is een heerlijke combinatie. Het romige van chocolade, gecombineerd met het frisse van aardbeien en in dit geval ook kwark. Het combineert enorm goed en is ook nog eens gewoon gezond! Je haalt uit deze taart (vorm van 16 cm) ongeveer 4-6 porties, afhankelijk hoe groot je de stukken maakt. Het vult aardig en je snapt dat dit ook heerlijk is om te serveren bij de koffie/thee! Ik maakte het in de airfryer, maar oven kan uiteraard ook.

Wat heb je nodig?

  • VOOR DE TAART:
  • 15 gram amandelmeel
  • 30 gram rijstmeel *
  • 20 gram (plantaardige) chocolade eiwitpoeder (of extra meel)
  • 15 gram cacaopoeder (ik gebruik DEZE)
  • koffielepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 130 gram (plantaardige) melk
  • zoetmiddel naar keuze *
  • VOOR DE TOPPING:
  • 2-3 eetlepels magere kwark *
  • paar verse aardbeien
  • beetje kokosrasp

* te vervangen voor ander meel en ik gebruikte dit keer een beetje vanille steviadruppels om te zoeten. Wil je deze ontbijttaart lactosevrij maken? Vervang dan het eiwitpoeder, de melk en de kwark voor een lactosevrije variant.

Meng de droge ingrediënten in een kom en klop in een andere het ei met de melk los. Voeg alles bij elkaar en meng tot een goed beslag. Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier. Giet het chocoladebeslag erin en bak! Nadat het iets is afgekoeld kun je er de kwark overheen verdelen, beleg met aardbeitjes en wat kokosrasp.

chocolade-ontbijttaart-met-kwark-en-aardbeien
Airfryer
Bak de ontbijttaart 12 minuten in de airfryer op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet

Oven
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de taart gaar in 20-25 minuten

Let op: de baktijden kunnen per oven/airfryer verschillen. Het is gaar als een prikker er droog uitkomt!

(Serveer)tip
Je kunt voor deze taart variëren met het fruit. Zo combineert chocoladetaart ook erg goed met bijvoorbeeld blauwe bessen (check daarvoor ook eens dit recept!). Je kunt de taart de avond van tevoren maken. Dan hoef je alleen nog even de topping er overheen te doen en je kunt “aanvallen”! De taart blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast (luchtdicht verpakt). Invriezen kan ook. Geniet ervan!

Liefs Ester

 

 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*