chocolade ontbijttaart

Chocolade ontbijttaart met frambozen

Weer heel veel zin in het bedenken, bakken en uitwerken van recepten zo aan het begin van het jaar en ik start met deze chocolade ontbijttaart met frambozen. Zo ontzettend lekker en ook nog eens vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Goed begin van je dag dus!

Chocolade is altijd goed
En heus niet altijd slecht! Daarom deel ik met liefde het recept van deze chocolade ontbijttaart. Ik had nog een zakje vegan chocolade proteïnepoeder liggen, die heb ik gebruikt, maar je kunt dit gewoon 1 op 1 vervangen voor normale of zelfs voor meel als je geen proteïne- of eiwitpoeder hebt. Voor het laatste zou ik wel aanraden wat extra zoetmiddel te gebruiken.

chocolade ontbijttaart

Zoet en fris
Door het gebruik van chocolade en frambozen heb je zowel een lekkere zoete smaak en tegelijkertijd het frisse van de frambozen. Ik hou van dit soort combinaties. Je vind er al veel andere voorbeelden van op mijn blog. Net als meer ontbijttaartjes (check anders even de rubriek voor airfryer ideetjes of taarten). Genoeg inspiratie te vinden, maar nooit genoeg dus ik voeg er met liefde deze chocolade ontbijttaart aan toe! Ik gebruikte een 12 cm bakvorm.

Wat heb je nodig?

  • 20 gram vegan proteïne-/eiwitpoeder *
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram havermeel
  • 15 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 1 ei
  • flinke snuf bakpoeder
  • 130 ml (plantaardige) melk
  • zoetmiddel naar smaak/keuze **
  • handje verse of diepvries frambozen
  • optioneel: wat amandelschaafsel

* te vervangen voor normale of meel!
** ik gebruikte Stevia druppels chocolade

Mix alle ingrediënten, behalve de frambozen en het amandelschaafsel, tot een glad beslag. Wellicht eerst even de droge ingrediënten mengen en daar de vloeibare bijdoen, maar voor de luie bakker: het kan in 1x! Verdeel wat bakpapier over de bakvorm of vet in. Giet het beslag erin en beleg daarna met de frambozen en eventueel wat amandelschaafsel. Bak in de airfryer op 170 graden in 20 minuten (voorverwarmen hoeft niet!). Dek daarna af met aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten. Geen airfryer? Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de chocolade ontbijttaart in 35-45 minuten gaar. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De taart is gaar als een prikker er droog uitkomt.

chocolade ontbijttaart

(Serveer)tip
Laat de ontbijttaart iets afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt. Ik at er 2 dagen van aangezien het best machtig is! Je kunt het uiteraard ook serveren bij de koffie/thee, net zo lekker! Bestrooi voor een extra leuk effect met wat (suikervrije) poedersuiker. Je kunt de ontbijttaart ook in stukken invriezen. Enjoy! Volg jij essiehealthylife trouwens al op Pinterest? Doen hoor, je vind de link hier voor extra veel inspiratie. Dit recept vind je binnenkort ook op Ecomarkt.nl.

Liefs Ester

One Comment

  1. Pingback: De lekkerste ontbijttaart recepten - #FITGIRLCODE

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*