pompoen brownies

Chocolade pompoen brownies

Deze pompoen brownies zijn echt Goddelijk. Gezond, fluffy, gluten- en suikervrij dus deze moet je zeker op je to-bake lijstje zetten! Ze zijn ook nog eens door zelfs de slechtste kok te maken.

Pompoen is veelzijdig
Je kunt er zowel hartige als zoete recepten mee maken. In Amerika is dit al zo lang populair, maar ook in Nederland zie je de laatste jaren enorm veel variatie op pompoenrecepten. Ik maak in de herfst regelmatig iets met pompoen zoals bijvoorbeeld dit heerlijke ontbijtje of wat denk je van deze hartige stoofschotel? Voor deze pompoen brownies heb je pompoenpuree nodig, super makkelijk te maken: gewoon koken, stampen en klaar!

pompoen brownies

Chocoholic en toch gezond snoepen?
Dat kan dus met deze brownies want buiten dat ik ze dit keer glutenvrij heb gemaakt (hoeft niet, je kunt ook gewoon volkoren- of speltmeel gebruiken eventueel) gebruikte ik ook geen geraffineerde suiker. Daarnaast pure chocolade 85%. Uiteraard gaat ieder pondje door het mondje, maar dit scheelt een heleboel calorietjes ten opzichte van de “normale” brownies. Ik gebruikte een vierkante bakvorm welke op de bodem van de airfryer past (16×16 of 18×18 cm). Uiteraard maakt het voor de oven niets uit.

Wat heb je nodig?

  • 300 pompoenpuree
  • 2 eieren
  • 40 gram amandelmeel
  • 40 gram teffmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 70 gram Erybronze *
  • optioneel: flavdrops toffee voor extra smaak, kan ook met een andere smaak of laat het weg
  • voor de topping: 20-30 gram pure chocolade en pompoenpitten

* te vervangen voor andere suiker(vervanger) of honing/agavesiroop

Snijd de pompoen in stukken (of koop net als ik kant en klaar gesneden blokjes uit de koeling) en kook 10 minuten. Giet het water af en laat de pompoen afkoelen. Je kunt ook geroosterde pompoen gebruiken! Doe dit vervolgens samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine/blender tot je een beslag hebt. Proef of het zoet genoeg is, anders meer zoetmiddel toevoegen. Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier en giet het beslag erin. Bak in de airfryer op 160 graden (voorverwarmd!) in 20 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 30-35 minuten.

pompoen brownies

(Serveer)tip
Laat de pompoen brownies afkoelen en smelt wat chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Bestrijk over de brownies en verdeel er wat pompoenzaadjes overheen. Snijd in stukken en geniet! De brownies zijn ongeveer 3-4 dagen, luchtdicht verpakt, in de koelkast te bewaren of vries in. Volg je mij al op Pinterest? Klik hier voor mijn pagina.

Liefs Ester

4 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Maar mis je niet een ingrediënt? Cacao?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*