chocolade ricottataart

Chocolade ricottataart met frambozen

Ik was een beetje uit mijn “ricotta periode” maar toen ik zag dat het in de aanbieding was nam ik toch weer 2 pakjes mee. Het leek me leuk een bestaand recept als inspiratie te nemen en maakte uiteindelijk deze chocolade ricottataart!

Dankbaar!
Het blijft me nog steeds verbazen dat mijn recepten door duizenden mensen worden gelezen wekelijks. Zo apart en ook zo ontzettend gaaf! Ik ben de laatste tijd iets minder actief, probeer ook tijd te maken voor andere dingen zoals vrienden, festivals enzo en ben ook nog erg druk met werk daarnaast. Toch wil ik dit niet opgeven! De komende weken zijn er veel mensen met vakantie. Ik heb dus besloten ook het online zetten van nieuwe blogs een beetje op een laag pitje te zetten en vooral weer wat oude recepten op mijn social media te delen. Uiteraard ga ik wel gewoon verder met nieuwe creaties! Vanaf eind augustus zal ik genoeg gemaakt hebben om met jullie te delen. De komende tijd beloof ik minimaal 1 nieuwe blogpost online te zetten!

chocolade ricottataart
Inspiratie vanuit eigen baksel
Dit keer haalde ik inspiratie van mijn eigen blog. Mijn oh zo beroemde en veel gemaakte ricotta mugcake met blauwe bessen in dit geval. Hoe ik dit omtover tot ricotta chocoladetaart? Heel simpel en jij kunt hem ook gaan maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een bakvorm van 18 cm. Ik maakte hem in de airfryer, maar de oven kan uiteraard ook gewoon.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ricotta
  • 120 gram (spelt)meel
  • 20 gram chocoladepoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram Ery-Bronze *
  • handje verse of diepvriesframbozen
  • optioneel: amandelschaafsel
  • optioneel: suikervrije poedersuiker

* te vervangen voor ieder ander zoetmiddel naar keuze

Mix de ricotta met de eieren tot een romig geheel, roer daar het meel. het zoetmiddel en de chocoladepoeder doorheen. Het blijft een stevig beslag! Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier. Doe het mengsel hierin en beleg met de verse frambozen en eventueel wat amandelschaafsel. Bak in de airfryer op 170 graden in 30 minuten gaar, voorverwarmen hoeft niet! Geen airfryer? In de oven kan het ook: verwarm voor op 180 graden en bak de chocolade ricottataart in 45-50 minuten gaar.

chocolade ricottataart
(Serveer)tip
Laat iets afkoelen in de vorm en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Je haalt er ongeveer 6-8 stukken uit. Super lekker bij de koffie/thee of zelfs al ontbijt. Een verantwoord tussendoortje! Volg je me al op Social Media? Je kunt me vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*