dadel walnootreepjes

Dadel walnootreepjes met kokos

Ik vind bakken erg leuk, maar soms wil ik ook gewoon even iets lekkers maken zonder de oven of airfryer te gebruiken. Dit keer dus no-bake walnootreepjes op basis van dadels en walnoot! 

No-bake is fijn!
Want je hebt eigenlijk alleen een keukenmachine nodig om alles te vermalen/vermengen en het hoeft alleen maar even in de koelkast om er daarna van te kunnen genieten. Ik heb al eerder een soortgelijk recept gemaakt: deze dadelreepjes met amandelen. Ook een ware hit op mijn blog. Ik had nog een hele pot met walnoten en het leek me ook een lekkere combinatie en het klopt! Deze walnootreepjes zijn vrij van geraffineerde suikers, graan, gluten en lactose en dus ook veganproof voor de liefhebber.

dadel walnootreepjes
Lekker smeuïg 
Door het gebruik van dadels zijn deze walnootreepjes lekker smeuïg en ook nog eens best lang te bewaren. Je haalt ongeveer 12 reepjes uit deze hoeveelheid, je kunt er ook balletjes van rollen (zo krijg je blissballs). Het is best machtig, dus je overeet je niet snel aan dit snoepgoed. Het is ook nog eens behoorlijk verantwoord door de vezels van de dadels en kokosrasp. Daarnaast bevat het door de walnoten gezonde vetten.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 50 gram kokosrasp + extra voor de garnering
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water en maal ze vervolgens samen met de kokosrasp, de gesmolten kokosolie en de walnoten in blender/keukenmachine tot een plakkerig geheel. Bekleed een brownievorm met plastic folie of bakpapier (maak de onderkant goed nat, kreukel het en beleg daarna de vorm ermee) en druk het mengsel er goed in. Het is plakkerig dus gebruik een bolle kant van een lepel (eventueel vochtig maken) om het goed glad te strijken. Strooi er nog wat kokosrasp overheen en zet ongeveer 1-2 uur in de koelkast om op te stijven. Til het mengsel daarna uit de vorm en snij in reepjes!

dadel walnootreepjes
(Serveer)tip
Deze walnootreepjes kun je ongeveer 2 weken goed bewaren in de koelkast. Doe ze in een afgesloten bakje, eventueel met bakpapier ertussen. Invriezen heb ik niet geprobeerd, maar kan vast ook. Volg jij essiehealthylife al op Pinterest? Doen hoor, kun jij ook je eigen borden maken en je mist niets!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*