no-bake-dadelbrownies

Dadelbrownies no-bake en gezond

Voor deze dadelbrownies heb je geen oven nodig. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij van graan, lactose, gluten én geraffineerde suikers. Snel de keuken in dus voor dit lekkere tussendoortje!

Vegan dadelbrownies
Ik vind bakken enorm leuk, maar soms is het ook wel eens lekker om niet de oven of airfryer te hoeven gebruiken voor een gezond tussendoortje. Er staan al meer lekkere recepten op mijn blog waarvoor je geen oven nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan deze vegan amandelpasta fudge of deze kokos acai snackrepen. Ook als je geen veganist bent, kun je hier natuurlijk van genieten. Zeker omdat het enorm makkelijk te maken is en je niet veel ingrediënten nodig hebt. Daarnaast is het vaak langer goed te bewaren!

no-bake-dadelbrownies
Chocolade is the best! 
Ben je net als ik een chocolade addict? Dan ga je helemaal blij worden van deze dadelbrownies. Je proeft echt de pure chocolade door het gebruik van cacaopoeder, maar door de dadels en het eventueel toevoegen van ahornsiroop is het niet bitter. Sterker nog: juist zoet! Snel de keuken in en aan de slag dus.

Wat heb je nodig voor 8-10 stuks?

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 90 gram (ongeveer 9 eetlepels) cacaopoeder
  • 200 gram ongezouten cashewnoten *
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100-150 ml water
  • optioneel: extra zoeten met 25-50 ml ahornsiroop of ander zoetmiddel
  • optioneel: noten voor de garnering

* eventueel te vervangen voor andere noten

Doe de ontpitte dadels (mochten die wat harder zijn, week ze dan eerst even een kwartiertje in warm water) met de cashewnoten. Doe samen met de geraspte kokos in de keukenmachine en maal goed. Doe er vervolgens de cacaopoeder bij en meng opnieuw. Voeg als laatste wat water toe om het smeuïg te maken. Let op: niet te nat! Dus begin met 100 ml en mocht je merken dat het te hard blijft, kun je nog wat extra water toevoegen. Proef of je de dadelbrownies zoet genoeg vind, is dat niet het geval voeg dan nog wat zoetmiddel zoals ahornsiroop toe. Bekleed vervolgens een brownievorm met bakpapier of plastic folie en verdeel het browniemengsel over de bodem. Strijk glad met een natte lepel en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

no-bake-dadelbrownies
Serveer(tip)
Haal eruit en snij in stukken. Bestrooi eventueel nog met wat cacaopoeder en beleg met een noot. Het beste is om tussen de stukken wat bakpapier te doen zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Je kunt het zeker een week in de koelkast bewaren! Ik maakte deze brownies ook voor de nieuwsbief van Ecomarkt, kijk gerust eens op hun website voor lekkere producten en leuke recepten!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*