Easy broccoli soep – 3 ingredienten

Gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je hebt soms niet eens veel nodig om een lekkere soep op tafel te zetten. Zo maakte ik deze broccolisoep met maar 3 ingrediënten. Zo klaar, voedzaam en super romig!

Wat heb je nodig?

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 400 ml kokosmelk/creme
  • kruiden naar smaak*
  • optioneel: water om te verdunnen en topping

* ik gebruikte gewoon peper en zout

Snij de onderkant van de broccoli en snij de rest (ook een deel van de stronk!) in kleine roosjes. Doe dit vervolgens met de kokosmelk (ik gebruik die van Aroy-D, zonder toevoegingen – te koop bij de toko) in een pan en kook de broccoli. Mocht je merken dat het teveel indikt kunt je wat water bijvoegen om te soep iets minder dik te maken. Als de broccoli gaar is kun je de soep met een staafmixer pureren. Mocht je geen staafmixer hebben, kun je het ook in een blender/keukenmachine doen. Doe er als laatste de kruiden naar smaak bij en klaar is je romige soep!

makkelijke broccoli soep

Serveertip

Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 flinke kommen. Eventueel kun je deze soep ook gebruiken als broccoli saus bij bijvoorbeeld je pasta of courgetti!

Door de kokosmelk is het een behoorlijk vullende soep. Mocht je houden van iets lichter zou je de kokosmelk ook kunnen vervangen voor water en het dan koken met een bouillontablet.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*