Eetdagboek Ester – februari 2017

Maand 2 van het jaar is weer voorbij (wat gaat dat snel!!). Omdat ik merk dat er veel interesse is in eetdagboekjes om inspiratie op te doen, hield ik dit keer mijn avondeten voor jullie bij!

Afwisseling
Ik hou van afwisseling en eet eigenlijk praktisch geen avond hetzelfde. Er zijn avonden dat ik niet thuis eet (bijvoorbeeld i.v.m. mijn werk) en over het algemeen hou ik van makkelijk. Dat zie je ook terug in mijn eetdagboek. Wellicht geeft dit jullie weer inspiratie voor de komende tijd want wat at ik ik afgelopen week? Lees maar mee:

Dag 1 – maandag 20 februari
Ik moet werken van 13.30 – 22.30 uur en dat betekent dat ik van tevoren mijn eten heb voorbereid. Dit keer eet ik Arrow root vermicelli (van de toko) met Chinese wok groente en tempeh uit de airfryer. Ik roerbak het in 2b slim saus sweet chili. Ik heb een paar van deze sausen recent ontvangen om te testen. Echt super lekker! En nog beter? Volledig vet- en suikervrij en ze bevatten maar 1 kcal per dosering. Je kunt ze oa HIER bestellen.

Dag 2 – dinsdag 21 februari
Vandaag hoef ik pas om 17.30 uur te beginnen dus ik kan thuis eten. Ik heb nog wat andijviestamppot in de vriezer gemaakt van restjes gewone en zoete aardappel. Voor erbij bak ik 2 kippenworstjes in de airfryer.

2B slim sausandijvie stamppot

Dag 3 – woensdag 22 februari
Ik ben pas om 18.30 uur klaar met werken en mijn ouders passen op Cooper. Normaal ga ik op woensdagavond gelijk na het werk sporten, maar dit keer ben ik in de haast vergeten mijn sportkleding mee te nemen. Ik ga de hond dus halen en eet een geitenkaas salade bij mijn ouders

Dag 4 – donderdag 23 februari
Ik moet werken van 15.00 – 22.30 uur dus ik neem weer een bakje met avondeten mee naar mijn werk.. Ik maak een simpele salade van doperwtjes, zoete aardappel blokjes, feta, tonijn en een dressing van 2b slim Basil Tomato. Deze koop je HIER.

geitenkaas salade2B slim saus
Dag 5 – vrijdag 24 februari

Ik ben een dagje vrij en heb vandaag een heerlijk lange wandeling met Cooper gemaakt, ben op visite geweest en daarna heel veel aan mijn blog gewerkt. Weer heerlijke recepten gemaakt, op de foto gezet én uitgewerkt.

Onlangs heb een super gaaf pakket gehad vol glutenvrije producten, waaronder soba noodles in verschillende smaken. Ik eet vanavond vegetarische soba noodles bowl.

Dag 6 – zaterdag 25 februari
Ook vandaag een drukke blogdag. De afgelopen week was ik erg vaak moe en kwam ik niet in mijn “normale” ritme… ik nam dus even wat rust tussen al het werken door want ik neem soms echt té veel hooi op mijn vork. Vandaag heb ik er weer zin in dus de hele dag in de keuken gestaan.

Ik maakte oa easypeasy broccoli falafel en eet dat vanavond met koolhydraatarme pitabroodjes uit het pakket die ik onlangs kreeg van afvallen met Bregje! Recept komt binnenkort online. 

soba noedels met spinazie en eikoolhydraatarme pita broodjes
Dag 7 – zondag 26 februari
Vanmiddag was in het Hilton in Rotterdam. Er was een proefparade van verschillende merken (uiteraard gericht op food!) en je kon er een soort van “speed daten”. Zo kon je workshops doen, vragen stellen, kennis maken en uiteraard proeven. Ik heb er in de middag best wat gegeten (zoals de salade op de onderste  foto en het garnalenhapje van de hoofdfoto). Bij thuiskomst heb ik gelijk een lange wandeling met Cooper gemaakt.

Daarna had ik totaal geen zin om nog te koken. Ik maak daarom een “tosti” met leftover koolhydraatarme pitabroodjes en gorgonzola. Niet de meest gezonde keuze, maar he?! Het is zondagavond en “time to kijk serietjes” haha dus ik kruip op de bank met het bord op schoot, hondje tegen me aan en Unforgettable. Net aan begonnen: erg leuk!

proefparade rotterdam

Dit was mijn eetdagboekje, volgende maand weer een nieuwe!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*