eetdagboek-ester-2017

Eetdagboek Ester van juni 2017

Een eetdagboek… Het is al weer even geleden dat ik het bij hield, terwijl ik weet dat mensen dit ontzettend leuk vinden om te lezen (ik zelf ook!). Omdat ik toch best wat nieuwe volgers heb en behoorlijk wat verzoekjes hield ik weer eens een eetdagboek bij. 

Ontbijtjes zijn favoriet!
Nog steeds kan ik me niet voorstellen dat er tijden waren dat ik mijn dag niet startte met een heerlijk voedzaam ontbijtje. Het is dus echt mijn favoriete maaltijd van de dag, zeker omdat er ook zo lekker mee kunt afwisselen. Je vind op mijn blog meer dan genoeg ontbijtinspiratie of kijk eens bij pannenkoeken of zelfs bij de rubriek airfryer! Iedere dag iets anders? Het KAN! Om jullie dus wat inspiratie te geven hield ik 7 dagen een eetdagboek bij van mijn ontbijt. De maandag was niet representatief (oeps!). Een behoorlijk feestweekend dus sloeg ik mijn ontbijt over en werd het een vroege lunch met een broodje caprese bij de Delifrance. Hier heb ik geen foto van dus ik begin mijn verslag met de dinsdag 😉

Dinsdag 6 juni – havermout
Havermout blijft hier in de top 3 staan. Er gaat geen week voorbij dat ik het niet eet eigenlijk! Vandaag heb ik een splitdienst. Dat houdt in dit geval in: ochtend werken van 09.30 – 12.30 uur en van 17.30 – 22.30 uur. Ik ben op tijd wakker dus ik heb tijd om lekker te ontbijten. Ik kook de havermout in amandelmelk en zoet het met deze suikervrije maple syrup. Tevens een handje blauwe bessen, hennepzaadjes en een suikervrij chocoladehartje! Die koop je HIER. Kreeg er op Instagram al veel vragen over dus vandaar even de link erbij. Onbezorgd genieten dus met dit heerlijke ontbijtje. Ik drink er een koffie bij!

eetdagboek-juni-2017
Woensdag 7 juni – hüttenkäse met rood fruit
Vandaag werken van 10.00 – 18.30 uur en vanavond bij mijn ouders eten dus ga ik van tevoren sporten. Sporten doe ik niet zoveel meer, maar vind het voor of na een drukke dag erg lekker. Ik ga samen met een lieve collega naar de Xco en wil niet te zwaar ontbijten. Perfect begin van de dag dus met een bakje hüttenkäse en wat ontdooid fruit uit de diepvries (even in de magnetron gedaan). Ook weer met een koffie. Goed voor de extra energie voor ik ga sporten.

Donderdag 8 juni – Quinoa ontbijt
Ik had nog een stukje van mijn quinoa ontbijtje met blauwe bessen. Recept afgelopen week voor je online gezet en vind je HIER. Deze ochtend vrij. Tenminste.. wel druk! Recepten uitwerken, blog klaarzetten, met Cooper wandelen voor ik ga werken en nog eten ook. Alleen middagdienst dus ik mag niet klagen, maar een simpel ontbijt waar je niets aan hoeft te doen is dan perfect! Dit keer met een grote mok groene thee. Mijn favoriet: met jasmijn!

eetdagboek-juni-2017ontbijt-quinoa-uit-oven
Vrijdag 9 juni – not so fancy rijstwafels
Ja je zou het bijna niet denken, maar ik eet heus niet altijd alleen maar mooie ontbijtjes. Vaak wel want ik vind het nou eenmaal leuk om er extra werk van te maken om er daarna heerlijk van te genieten, maar soms heb ik ook gewoon zin in SIMPEL en dan ziet het er ook niet zo “fancy uit”. 2 rijstwafels met kaas dus en 1 met cashewpasta. Ook weer een koffie (of eigenlijk 2 haha).

Zaterdag 10 juni – chiaontbijt met mango
Vandaag werken van 08.00 – 12.30 uur. Ik moet de crossfit openen en ik ben echt geen ochtendmens dus ik bereid mijn eten voor en neem het mee zodat ik net iets langer in mijn bed kan blijven liggen. WAARDEVOL op een vroege zaterdagochtend en zeker na een niet zo fijne nacht. Best veel wakker geweest dus kan iedere extra minuut goed gebruiken. Ik heb deze chiapudding gemaakt met water en wat vanille steviadruppels om te zoeten. Beetje mango erop en ik vind dit een prima ontbijt. Vraag me niet naar de verhoudingen, gewoon op gevoel gedaan 😉

Zondag 11 juni – boekweit pannenkoek met rood fruit
Beetje uitgeslapen na een avondje met mijn zusjes en zin in pannenkoeken! Ik bak er dus 2 en doe er weer wat rood fruit bij en weer suikervrije maple syrup (zie hierboven). Ik maak het af met wat kokosrasp en uiteraard drink ik weer een koffie. Eigenlijk bijna iedere ochtend want voor mijn gevoel nodig om goed wakker te worden. De pannenkoeken maak ik weer op gevoel, maar is ongeveer 150 ml kokosmelk (Alpro) met 4 eetlepels boekweitmeel en een ei. Mengen en bakken in wat kokosolie in een koekenpan!

Het fruit heb ik eigenlijk standaard in de vriezer liggen, super makkelijk en eigenlijk soms nog lekkerder dan vers fruit, afhankelijk van je gerecht.

eetdagboek-juni-2017
eetdagboek-juni-2017
eetdagboek-juni-2017
Dit was mijn eetdagboek! Wie weet heb jij hierdoor weer wat inspiratie opgedaan. Eigenlijk ontbijt ik praktisch nooit met hetzelfde. Juist de afwisseling vind ik fijn en lekker en zo verveelt het nooit. Het ziet er wellicht allemaal heel moeilijk uit en het lijkt alsof je er mega veel werk aan hebt, maar valt reuze mee! Ik hou namelijk echt niet van lang in de keuken staan, zeker niet in de ochtend want ik wil graag rustig wakker worden.

Ik ga proberen om toch weer vaker een eetdagboek te delen, volgende maand: beloofd! Dan zal ik weer iets anders delen.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*