eetdagboek februari

Eetdagboek februari 2018 – Ester

Eetdagboek februari… Het is al weer even geleden dat ik een eetdagboek bijhield dus ik vond het weer eens tijd een paar dagen voor jullie bij te houden wat ik zoal eet en op welk moment. Lees je mee?

Ik hou van variatie
En dat ga je dan ook wel terug zien in dit eetdagboek februari. Ondanks dat ik heus wel wat voorkeuren en favorieten heb, eet ik niet heel vaak hetzelfde. Dit keer hield ik 3 dagen een eetdagboek bij, waarvan geen dag hetzelfde is. Zo werkte ik de ene dag vanaf de middag tot sluit, de dinsdag was ik vrij en de woensdag werk overdag. Ik deel alles dus vanaf ontbijt t/m dat ik naar bed ga. Dit is overigens niet iets wat je standaard moet overnemen omdat je denkt dat het dan ook bij jou werkt. Ieder lichaam is anders dus om die reden heb ik er ook geen hoeveelheden bijgezet ๐Ÿ˜‰

Maandag 5 februari
Op maandag werk ik altijd van 14.00 – 22.30 uur. Afgelopen weekend had ik een feestje met vrienden en familie en het is laat geworden dus dan is het zo fijn om op maandag een beetje uit te kunnen slapen. Eigenlijk deed ik dat normaal nooit, meestal ben ik uiterlijk 9 uur mijn bed uit als ik nergens heen hoef. Vandaag sliep ik tot 10 uur, ik zal het nodig hebben gehad! Rustig opstarten met koffiekwark (I LOVE IT!!) met suikervrije blauwe bessensaus met een cappuccino gemaakt met magere melk. Om 13.00 uur eet ik een tonijnsalade met leftovers uit de koelkast en gekookt ei. Ik werk nog even een blog uit, beantwoord mijn mail en werk mijn administratie bij. Voor de avond neem ik heerlijke leftover tomaten-rode linzensoep mee. Ik snoep nog 2 koekjes in de avond.

eetdagboek februari

eetdagboek februari

eetdagboek februari

Genoeg drinken is voor mij een ietsje pietsje probleem…. Ik start de ochtend met een glas water en neem wat supplementen (magnesium, spirulinatabletten en een multivitaminen tablet) drink nog een extra cappuccino, een kop gewone koffie, 4 koppen groene thee en 750 ml water met suikervrije siroop. Voor mij echt veel dus ik ben trots!

Dinsdag 6 februari
Vandaag ben ik een dagje vrij. Ik sta om half 9 op, drink een glas water en ontbijt met havermout gekookt in chocolade amandelmelk. Ik zoet het wat extra met toffee flavdrops en gooi er een handje blauwe bessen overheen en wat cacaonibs. Ik drink er 2 gewone koppen koffie bij met koffiemelk. Daarna kleed ik me om en ga ik een stuk wandelen. Ik mis dat enorm sinds Cooper er niet meer is en vind dat ik echt weer wat meer moet bewegen. Wandelen is heerlijk dus ik geniet er ook echt van, zeker met een muziekje erbij vliegt de tijd, Daarna maak ik een kleine zwarte bonen pizza (had ik in de vriezer liggen van het Magioni pizza dieet!) en beleg het met creamcheese met acaipoeder , geitenkaas en verse vijg. Ik giet er nog wat agavesiroop overheen.

eetdagboek februari

eetdagboek februari

eetdagboek februari

In de middag ga ik even langs mijn ouders en drink een cappuccino. Mijn avondeten was makkelijk: gekookte spruitjes, flinke salade en een kaasburger gebakken in de airfryer. Om 17.30 uur moet ik normaal werken dus zit in het ritme van vroeg eten. In de avond zondig ik met 2 koekjes, weer een cappuccino en een handje notenmix.

Woensdag 7 februari
Vandaag werk ik van 10.00 – 18.30 uur. Ik wilde eigenlijk een lesje X-Co gaan doen, ik heb het sporten weer opgepakt na een tijdje niets te hebben gedaan, maar heb geen zin en ben net te laat wakker. Ik ontbijt met 2 rijstwafels met belegen kaas en 1 met pindakaas en drink een glas water. Ik heb 2 mini ontbijtkoekjes gebakken in de airfryer naar dit recept en neem dat mee als tussendoortje vandaag. Ik gebruikte de helft van de ingrediรซnten (wel gewoon 1 ei 😏), 2 kleine bakvormpjes en dan 15 minuten op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Ik eet tussen de middag een salade met restjes (spinazie, geitenkaas, blauwe bes en noten en eet er een gegrild naanbroodje bij. Ik heb eten voorbereid voor de avond en eet zilvervliesrijst met broccoli en gebakken gemarineerde tofu. Beetje suikervrije chilisaus erbij en klaar. Ik snoep in de avond chocolade (was niet het plan… shame on me!). Vandaag dronk ik veel te weinig besefte ik toen ik op bed lag.

eetdagboek februari

eetdagboek februari

eetdagboek februari

Tenslotte
Iedere keer als ik een eetdagboek online heb gezet, zoals nu eetdagboek gebruari, beloof ik dat ik het vaker ga doen… Maar iedere keer vergeet ik het haha. Ik beloof je dus niets na eetdagboek januari want wie weet komt er pas weer 1 later dit jaar. Ik ga proberen sneller want ik vind het zelf ook altijd erg leuk om te lezen en jullie vast ook! Kijk ook eens bij mijn oude eetdagboekjes.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*