canellini chocoladetaart

Eiwitrijke canellini chocoladetaart

Dit keer bakte ik een taart op basis van bonen. Deze canellini chocoladetaart is erg lekker en méga gezond. Deze bevat enorm veel eiwitten en is vrij van gluten, graan én geraffineerde suikers. Maken dus!

Eiwitrijke chocoladetaart
Ik had nog een enorme voorraad eiwitpoeder in chocoladesmaak en bakte al eens eerder met canellini bonen. Deze blondies bijvoorbeeld waren erg populair en zijn al erg vaak gebakken ook! Niet iedereen heeft eiwitpoeder in huis, al kun je dit tegenwoordig in veel (online) winkels vinden. Body & Fitshop, MrEiwit of gewoon bij de Tuinen of zelfs Kruidvat heeft het inmiddels in het assortiment. Er zijn zowel plantaardige als normale eiwitpoeders in diverse smaken. Shoppen dus!

canellini chocoladetaart

Kleine taart, groot plezier
Ik ben natuurlijk maar alleen en dan is het fijn om een niet te grote taart te bakken. Deze canellini chocoladetaart bakte ik in een lage 16 cm bakvorm. 12 cm zou ook kunnen denk ik al zal het erom hangen. Hoe lager, hoe korter de baktijd dus daarom koos ik hiervoor. Voor de topping zijn verschillende mogelijkheden. Ik strooide er nog wat suikervrije poedersuiker overheen, maar dit is ook lekker met bijvoorbeeld wat (lactosevrije) kwark en stukjes chocolade.

Ingredients

  • 1 blik canellini bonen – 400 gram
  • 40 gram chocolade eiwitpoeder *
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • 7 gram bakpoeder
  • zoetmiddel naar keuze **

* kan worden vervangen voor andere smaak, of meel naar keuze (dan wel extra zoeten)
** ik gebruikte flavdrops witte chocolade, maar gebruik wat en hoeveel je lekker vindt naar smaak!

Laat de bonen uitlekken (uitlekgewicht is ongeveer 240-260 gram en maal dit met de andere ingrediënten, behalve het zoetmiddel, in een blender tot een egale massa. Voeg vervolgens naar smaak zoetmiddel toe. Bij mij was het eiwitpoeder al best zoet dus er hoefde niet veel bij. Dit verschilt echter per merk! Bak vervolgens in de airfryer op 160 graden in 12 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 25-30 minuten gaar. Je canellini chocoladetaart is gaar als de bovenkant krokant is en een prikker er droog uitkomt.

canellini chocoladetaart

(Serveer)tip
Laat de taart iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Eerlijk is eerlijk: deze canellini chocoladetaart is het lekkerst als je hem direct eet! Bij mij was het de dag erna wat droog, invriezen heb ik niet geprobeerd. Zou kunnen, dan wel even oppiepen in de magnetron of oven schat ik in! Meer taartinspiratie vind je op mijn blog in deze rubriek of op mijn Pinterest taartenbord. Volg je mij daar al?

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*