eiwitrijke kwarkcake

Eiwitrijke kwarkcake met appel

Ik ben weer helemaal in de bakmodus en loop over van inspiratie. Dit keer bakte ik een easypeasy kwarkcake met appel met als basis havermout, kwark en ei. Super lekker!

Eiwitrijk
Het voordeel van een eiwitrijk recept is dat het extra vullend is. Als je lactosevrij eet, is het vaak nรฉt wat lastiger om aan je eiwitten te komen, al kun je aardig goed aan andere natuurlijke eiwitten komen tegenwoordig, maar ik hoef er gelukkig niet op te lossen. Kwark gebruiken in baksels zorgen vaak voor een wat smeuรฏger effect.

kwarkcake met appel
Kwarkcake met appel
Ik vind juist dat frisse van kwark en appel lekker en dus was ik weer erg blij met het eindresultaat. Het lijkt net een appeltaart door de combinatie van de appel en de krentjes, maar het is natuurlijk gewoon een cake. Ik verdeelde hem in 6 stukken en at het zowel als ontbijt als tussendoortje. Ik krijg vaak de vraag waarom ik trouwens de voedingswaarden er niet bij vermeld. Dat is eerlijk gezegd een hele bewuste keuze. Ik sloeg namelijk ooit door van ongezond dik, naar extreem strak in mijn voeding met als gevolg: geen balans. Lees deze blog anders maar eens ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig?

* Deze honing vervanger is gezoet met steviolglycosiden en erythritol, je kunt ook gewone honing gebruiken of kies voor ander zoetmiddel naar keuze
** te vervangen voor koekkruiden of kaneel

Vet de ovenschaal of beleg met bakpapier (ik gebruikte er 1 van ongeveer 15 x 20 cm) in en meng in een kom de eieren met de kwark glad. Snij de appel in blokjes en doe dit, samen met de havermout vlokken en de rozijnen, bij het kwarkmengsel. Roer er de speculaaskruiden doorheen, zoet het en giet in de vorm. Het is een redelijk vaste plakkerige massa. Bak in de airfryer in 18-20 minuten op 170 graden (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 30 minuten gaar. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De kwarkcake met appel is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

kwarkcake met appel
(Serveer)tip
Zoals ik al schreef erg lekker als ontbijt of bij de koffiee/thee. Ik bestrooide het nog met wat suikervrije poedersuiker. Ook lekker zonder de krentjes mocht je daar niet van houden. Je kunt het, luchtdicht verpakt, ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen gaat ook! Heb jij mijn Pinterest ook al ontdekt? Op bijvoorbeeld mijn cake & muffins bord kun je bijvoorbeeld meer van dit soort lekkere cakerecepten vinden!

Liefs Ester

8 Comments

 1. Goedemorgen

  Ik heb even een vraagje kan je dit ook invriezen?

 2. Hi, wat ik mij afvraag is wanneer de Honing erin moet. Dit kom ik namelijk niet tegen in de bereiding of lees ik al tig keer ergens over heen? ๐Ÿ™‚

 3. Hi Ester, aan het einde bij het serveren of aan het einde voordat het de oven in gaat? ๐Ÿ™‚

 4. Ha Esther,
  Heb je de havervlokken eerst geweekt?
  Hoor graag,
  Monique

 5. Als je het als ontbijt eet, hoeveel eet je dan op? Ik wil het graag morgenochtend als ontbijt maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*