eiwitrijke ontbijtpizza

Eiwitrijke ontbijtpizza met appel

Dat ik gek ben op pizza dat weten mijn trouwe volgers inmiddels wel… Dat ik ze vaak eet ook, zelfs bij het ontbijt! Deze eiwitrijke ontbijtpizza is weer een makkelijk recept welke ik je niet wil onthouden.

Ontbijtpizza’s zijn top!
En in dit geval ook gewoon gezond dus je kunt onbezorgd genieten van dit ontbijt. Ik bedacht 2,5 jaar geleden dit ontbijtpizza recept en deze is zo ontzettend populair gebleken! Er staan er inmiddels al wat meer op mijn blog, check een de rubriek ontbijtjes voor meer ontbijtpizza inspiratie of gebruik de zoekfunctie op mijn homepage! Sinds ik weet hoe ontzettend je kunt afwisselen bij het ontbijt maak ik praktisch geen dag hetzelfde. Al heb ook ik favoriete ontbijtjes en combinaties ­čśë

eiwitrijke ontbijtpizza
Eiwitrijke ontbijtpizza? 
Ja zeker, want voor dit recept gebruik je ei en kwark. Niet heeeeel veel meer dan dat. Deze ontbijtpizza is ook nog eens vrij van gluten. Wil je gaan voor een lactosevrije variant? Gebruik dan een ei vervanger en lactosevrije kwark of yoghurt.

wat heb je nodig?

 • 40 gram boekweitmeel (of ander meel)
 • 60 gram (magere) kwark
 • 1 ei
 • zoetmiddel naar keuze *
 • paar plakjes appel
 • paar rode of blauwe bessen
 • optioneel: suikervrije poedersuiker om te bestrooien

* ik gebruikte vanille flavdrops/steviadruppels

Roer het ei met de kwark tot een glad beslag. Roer het boekweitmeel er doorheen en zoet naar smaak. Mag best wat zoeter, door het bakken verliest zoetheid altijd iets van de kracht. Strijk het beslag in een pizzavorm over een bakpapiertje en beleg met de plakjes appel en bessen. Let op: ik bakte het in het mandje van de airfryer, zorg dat het bakpapier niet teveel kan krullen, dat deed ik de 1e keer verkeerd en toen had ik een pizzarol haha. Bak in 10 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pizza in 20-25 minuten goudbruin.

eiwitrijke ontbijpizza
(Serveer)tip
Bestrooi eventueel nog met wat suikervrije poedersuiker, als je op de link van de ingredi├źntenlijst klikt, kom je er bij uit! Het lijkt misschien duur? Ik doe echt maanden met een verpakking, je hebt heel weinig nodig dus laat dat je niet tegenhouden. En nee ik word niet gesponsord, ik ben gewoon fan van dit product. Wissel lekker af met de topping, ook lekker met kaneel!

Liefs Ester

13 Comments

 1. Just me Diana

  Ik heb hem gemaakt en hij is echt super lekker. Deze houden we erin

 2. een topper! … ik maakte hem deze morgen maar met platte perziken …

 3. Moet er niet bakpoeder in? Hij bleef bij ons zo plat als wat.

 4. Wat voor pizzavorm gebruik je? Hoe groot? Lastig inschatten op de foto.

 5. Oh! In de vorm van een pizza! Snap het!

 6. Ik heb ‘m gemaakt, erg lekker! Maar is de pizza voor 1 persoon?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*