Finest-potatoes trip- naar-Malta

Finest potatoes aardappel trip naar Malta

In de week van 26 juni was ik onverwachts een paar daagjes naar Malta, op uitnodiging van Finest potatoes, om nader kennis te maken met Malta en hun aardappel. Hoe tof is dat?! Via Instagram heb je me die dagen kunnen volgen via mijn Instastories, maar niet iedereen heeft dat natuurlijk en dus ook even een reisverslag op mijn blog. Zo kun jij meegenieten want wat was het leuk!

Dag van vertrek
Ik werd al vroeg (half 7 is erg vroeg ja als je geen ochtendmens bent ;-)) opgehaald door Juliette en Bob die ook uit Breda komen. We hadden geluk want totaal geen file dus om 8 uur zaten wij al lekker aan een koffietje. Na de koffie naar de vertrekhal waar we kennis maakten met de rest. We waren met een aantal mensen vanuit Finest Potatoes (met aanhang), 3 winnaars van een prijsvraag (met aanhang) en 3 andere foodbloggers (Jacky Nobels, Jaimy’s Kitchen, Healthyfoodie Manon). Jacky kende ik al omdat zij voor mij heeft geblogd. De anderen niet, maar zoals dat gaat met echte foodies?! In het vliegtuig zaten we bij elkaar en hadden meteen een klik! De hele weg ging dus over bloggen, gezond eten, ervaringen uitwisselen, etc. Voor je het weet waren we in Malta.

Na het inchecken bij het fantastische hotel even opfrissen (en een foto maken van het prachtige uitzicht de komende dagen) daarna kennismaken met de groep. Lekker een drankje gedaan een iedereen stelde zich even voor. Een erg gemêleerde groep, maar al snel bleek: allemaal gezellig en vooral wat een leuke, lieve en spontane mensen! Na een paar drankjes besloot iedereen zijn eigen weg te gaan. Ik ging even de stad in met Jaimy en Manon (uiteraard weer eens kleding geshopt haha) en daarna gingen we eten met Jacky en Mike bij de Italiaan. Gezonde keuze dit keer: gegrilde kipsalade! Ik nam er wat geroosterde aardappel bij (je bent er niet voor niets op uitnodiging voor de aardappel) Daarna vroeg naar bed want de dag erna een drukke planning.

Finest-potatoes trip- naar-Malta Finest-potatoes trip- naar-Malta
Tripje naar Mdina
Ik heb heerlijk geslapen en na het zeer uitgebreide ontbijt worden we met een heel gaaf busje opgehaald (zie bovenste foto) om het stadje Mdina te bezoeken. Dit is een prachtig middeleeuws stadje en voormalig hoofdstad van Malta. Mdina draagt de bijnaam ‘the silent city’ omdat er (vrijwel) geen gemotoriseerde voertuigen de stad in mogen. De stad is een soort openluchtmuseum met allerlei krappe straatjes en stegen waaraan prachtige oude gebouwen en monumenten staan.

Finest-potatoes trip- naar-Malta Finest-potatoes trip- naar-Malta
Finest-potatoes trip- naar-Malta
Na een rondleiding door deze prachtige stad gingen we eten bij Fontanella tearoom. Wat een fantastisch uitzicht heb je hier! Ik koos voor een salade en een smoothie en daarna deelden we met 5 allemaal heerlijke taartjes!!! Echt serieus… de ene was nog lekkerder dan de andere, niet normaal. We kregen ze niet allemaal op, maar dat kan ook niet want de porties in Malta zijn extreem groot! Na het eten met de bus terug naar het hotel waar we even tijd voor onszelf hadden. Lekker even gaan zwemmen en zonnen want we werden op tijd opgehaald om naar Valetta te gaan.

Finest-potatoes trip- naar-Malta  Finest-potatoes trip- naar-Malta  Finest-potatoes trip- naar-Malta
Valetta
Aangekomen in Valetta gingen we eerst lekker de stad in om wat te drinken. Bijna de hele groep bij elkaar. Omdat het tegen etenstijd liep gingen de foodies op zoek naar een leuke healthy hotspot en die vonden we! Soul food past bij ons: fantastische buddhabowls. Daarna sloten we het iets minder healthy af met een ijsje bij Amorino. Deze ijsjes zien er zo prachtig uit, dat konden we niet aan ons voorbij laten gaan, daarnaast ook nog eens enorm lekker en wereldberoemd. Tip dus!

Finest-potatoes trip- naar-Malta  Finest-potatoes trip- naar-Malta Finest-potatoes trip- naar-Malta
Isle of MTV in Malta
Nadat we gegeten hadden gingen we naar het grote plein van Valetta voor het Isle of MTV concert. Mega strenge beveiliging en zeker 1,5 uur verder waren we binnen. De rest was er al dus wat drinken gehaald, dansjes gedaan en bij gekletst. Manon en ik waren het na zo’n 2 uur beu en zijn lekker op een bankje gaan zitten. Mensen kijken en kletsen en daarna terug naar het hotel. Daar gelijk gaan slapen want de dag erna staat er een druk programma gepland!

Snorkelen, eten en naar Mike!
Na weer een heerlijk ontbijtje werden we met een busje naar een super mooie baai gebacht. Manon, Jacky en ik besloten lekker even te gaan zonnen en de rest ging snorkelen. Niet mijn ding haha, maar wel leuk om naar iedereen te kijken! Nadat we heerlijk gegeten hadden (ik deelde met Manon een quinoa- en een gambasalade). De Gambasalade viel wat tegen, maar de quinoa was heerlijk! Fijn dus dat we gesplit hadden. Sowieso doe ik dat vaker als ik ergens ga eten, zo kun je samen tenslotte van meer dingen proeven. Om die reden ben ik ook gek op bijvoorbeeld tapas ;-). We keken tijdens het eten uit over deze baai, zo mooi….

Finest-potatoes trip- naar-Malta
Finest-potatoes trip- naar-Malta
Finest-potatoes trip- naar-Malta Finest-potatoes trip- naar-Malta
Eindelijk de plantages van Finest bekijken!
Na het eten gingen we nog met een bootje naar de super mooie Blue Grotto (grotten). Het water was helblauw, zo prachtig! Mocht je een keer naar Malta gaan? Ga dan zeker daarheen! Na deze trip had iedereen echt zin om naar Mike zijn plantage te gaan. Mike was al een paar keer met ons mee gegaan en hij is zo enthousiast dat we allemaal erg benieuwd waren. Omdat het echt enorm warm was eerst even een flinke voorraad water mee en weer in de bus.

Aangekomen bij de plantage weet je niet wat je ziet. Het is helemaal niet zo groot en je kunt het totaal niet vergelijken met hoe aardappelen in Nederland gerooid worden, maar juist dat maakt het zo bijzonder! Mike doet het met zoveel passie en liefde, maar doet dit allemaal niet alleen. Zijn ooms werken ook in het bedrijf. Naast de plantage is Mike ook actief betrokken bij projecten van oa de Universiteit van Malta om de landbouw te verbeteren en meer mensen enthousiast te maken. Hij straalt als hij ons vol trots vertelt hoe het allemaal werkt. Na zijn uitleg, mocht iedereen zelf ook even aan de slag. Je kunt je niet voorstellen dat er vanuit hier geëxporteerd wordt naar oa Nederland voor Finest, maar Mike weet exact wat hij doet en levert uitstekende kwaliteit!

Rondom de plantages staan muurtjes die wind tegen houden. Omdat het een eiland is waait het natuurlijk best veel en moeten de velden beschermd worden. Hij heeft een rooimachine, maar op Malta is het gewoon heel gebruikelijk dat men alles met de hand doet.
Finest-potatoes trip- naar-MaltaFinest-potatoes trip- naar-Malta
Finest-potatoes trip- naar-Malta
De laatste avond
Nadat we ook nog even bij Mike thuis zijn gaan kijken en kennis hebben gemaakt met een deel van de familie gaan we terug naar het hotel. Snel douchen (wat waren mijn voeten vies!!!) en omkleden. We gaan namelijk naar een club voor een afterparty. Daar aangekomen is het nog niet druk dus we besluiten eerst lekker te gaan eten. Ik heb alle avonden gezond gegeten en vond het tijd voor een ongezonde tegenhanger als balans. We nemen met z’n allen lekkere tapas plankjes en ik bestel een heerlijke 4-kazen pizza. Na het eten tijd om naar beneden te gaan.

Inmiddels was het aardig druk en het feest bij La Mar was in volle gang! En foodies…. Kunnen ook heel goed feesten! Ik drink eigenlijk nooit alcohol, maar maakte dit keer een uitzondering. Het gevolg was dat ik samen met beiden Mikes (Potatoe Mike en de vriend van Jacky), Jacky, Jaimy, de zus van Mike en zijn vriendin in de club achterbleef. De rest ging netjes op tijd naar het hotel ging omdat we de dag erna tenslotte erg op tijd uit bed moesten (05.00 uur transfer naar het vliegveld). Ach je leeft maar 1x, geen tijd om alleen maar verstandige dingen te doen haha.

Finest-potatoes trip- naar-Malta
Finest-potatoes trip- naar-MaltaFinest-potatoes trip- naar-Malta Finest-potatoes trip- naar-Malta
Weer naar huis
Na een leuk feest uiteindelijk naar het hotel om snel te douchen en de koffers in te pakken. Snel wat eten en om 5 uur naar het vliegveld. We zijn natuurlijk doodmoe, maar vol van alle leuke ervaringen dus het geeft niets! Bedankt Jaimy, Manon, Jacky, beide Mike’s, Leonie, Ralph, Arend, Bob, Jos, Alex, José, Juliette, Iris en Alma. Zonder jullie was de trip nooit zo geslaagd geweest!

Met speciale dank aan Jose van Finest Potatoes voor de uitnodiging, ik kom snel naar jullie bedrijf in Dongen om daar eens een kijkje te nemen.

Liefs Ester

One Comment

  1. Pingback: Is aardappels eten duurzaam?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*