fruitpizza

Fruitpizza met een chocoladetwist

Uitdaging! Je krijgt een pizzapakket (ja alweer!) en een “geheim” ingrediënt en de uitdaging: maak hier een lekkere pizza mee. Ik kreeg chocolade en maakte deze fruitpizza met een chocoladetwist! 

Handsoff my Chocolate
Eerlijk is eerlijk: echt gezond is deze chocolade niet, maar wist je dat je lichaam eigenlijk helemaal geen suikers herkent? Voor dit recept mag je dus best een keer zondigen. Mocht je dat niet willen? Laat je de chocolade toch gewoon weg of gebruik pure chocolade: ook erg lekker! Deze reep van Handsoff my Chocolate (de Crispy, salty en een vleugje karamel) is onlangs bekroond met de hoogst haalbare iTQi Superior Taste Award.

fruitpizza
Bloemkoolpizza
Voor deze fruitpizza gebruikte ik de bloemkool bodem van Magioni. Zo krijg je gelijk wat groente binnen, er zit ongeveer 70 gram groente in deze bloemkoolpizza, zonder dat je het merkt want de bloemkool proef je niet. Ik maakte al eerder hartige pizza’s met deze bodem zoals deze caprese pizza!

Wat heb je nodig?

* te vervangen voor ieder andere kwark naar keuze!

Bak de pizzabodem in de airfryer op 180 graden in 8-9 minuten krokant, anders in de voorverwarmde oven op 180 graden in 12 minuten. Laat iets afkoelen en bestrijk dan met de kwark. Beleg met stukjes fruit (ik deed dit met wat ik nog had liggen: aardbei, blauwe bes, kiwi, ananas. Laat 2 stukjes chocolade smelten (ik deed dit 2 minuten in de magnetron) en verdeel over de pizza. Beleg tevens met nog wat andere stukjes chocolade.

fruitpizza
(Serveer)tip
Voor een healthy fruitpizza laat je de chocolade weg of vervang voor pure chocolade. Deze pizza is machtig! Beter eet je hier dus met 2 personen van (leuk ontbijtje voor 2 op de zondagochtend ;-)). Volg je mij al op Pinterest? Doen hoor! Klik hier om direct naar mijn borden te gaan.

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni & Handsoff my Chocolade, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*