tomatensoep met mascarpone

Gegrilde tomatensoep met mascarpone

Soep is perfect om lekker veel groente binnen te krijgen en jezelf op een regenachtige dag mee te verwennen om op te warmen. Ik maakte pas geleden deze heerlijke tomatensoep met mascarpone. Erg makkelijk en voedzaam!ย 

Is mascarpone gezond?ย 
Ik heb 1 ding geleerd de afgelopen jaren: deel voeding niet in! Iets is niet goed, iets is niet fout. Kijk naar je volledige voedingspatroon en pas daar dingen in aan indien nodig. Ik scheef al eens een blog over gezonde voeding en gezond verstand. Hier staat bijvoorbeeld ook weer een link in naar een blog over dat je echt kunt leren wat gezonde voeding is. Zeker de moeite waard om eens te lezen ๐Ÿ˜‰ Mascarpone is een soort kaas gemaakt van lichte room (25% botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Je kunt er bijvoorbeeld zoete gerechten mee maken, maar in hartige gerechten en dus ook in soep is het top!

tomatensoep met mascarpone
Tomatensoep
Eigenlijk kent iedereen tomatensoep. Een gerecht waarbij niemand denkt: wat is dit nou weer?! Dit keer besloot ik voor deze tomatensoep met mascarpone de tomaten te roosteren in de oven, dat geeft nรฉt een lekkere smaak af en ik hou er niet van om tomaten te ontvellen en zo verspil je ook niets en gebruik je gewoon de hele tomaat. De oven doet alle werk dus het kost je heus geen extra tijd!

Wat heb je nodig voor 3-4 porties

  • 1 kg tomaten
  • 1 (rode ui)
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillon tablet
  • 2,5 eetlepel gevriesdroogde basilicum *
  • 100 gram mascarpone
  • wat olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: topping

* te vervangen voor een flinke bos in stukken gesneden verse basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tomaten in grove stukken en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en rooster de tomaten 25 minuten. Snij de ui en knoflook in stukken en fruit in wat olijfolie. Voeg de tomaten hierbij, 500 ml water, de basilicum en de groentebouillontablet. Kook 20 minuten op zacht-middelhoog vuur en doe er dan de mascarone bij. Roer door de soep en kook nog 5 minuten op zacht vuur. Pureer met een staafmixer of in de een blender die tegen warmte kan. Breng op smaak met peper en zout.

tomatensoep met mascarpone
(Serveer)tip
Serveer deze heerlijke tomatensoep met mascarpone met nog wat verse basilicum. Ik deed er nog wat granaatappelpitjes en pompoenpitten overheen. Dit is genoeg voor 3-4 porties. Lekker met wat vers gebakken brood of een sandwich. Mochten jullie problemen ondervinden met het opslaan van recepten via de onderstaande Pinterestknop…. We zijn druk mee bezig, maar helaas nog geen oplossing gevonden. Ik kan gelukkig wel mijn recepten op een andere manier op mijn borden opslaan dus blijf me gerust volgen en zet vanuit mijn Pinterest je favoriete recepten op je eigen bord!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*