geitenkaas cheesecake

Geitenkaas cheesecake met cranberry

Eigenlijk staan er alleen maar recepten van zoete cheesecake op mijn blog, deze is ook zoet, maar valt onder hartig: geitenkaas cheesecake!

Perfect dessert of hapje
Deze geitenkaas cheesecake is enorm machtig, maar oh ZO lekker! Deze cheesecake kun je bijvoorbeeld serveren in plaats van een kaasplankje, maar ik serveerde hem bij de borrel tijdens een vriendinnenavondje. Gelijk een goed team om te testen en ze waren allemaal enthousiast!

“maak van je Kerstdessert een waar feestje”

geitenkaas cheesecake

Hartig en zoet tegelijk
Als échte geitenkaasliefhebber vind ik vooral de combinatie met honing echt fantastisch. Ik maakte deze met rauwe honing, niet bewerkt dus ;-). Het is een makkelijk recept en je bakt het in de airfryer of oven. Ik gebruikte een bakvorm van 18 cm voor deze cheesecake.

Wat heb je nodig?

  • geitenkaas cheesecake
  • VOOR DE BODEM: 
  • 80 gram havermout
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • 40 gram kokosolie
  • VOOR DE CHEESECAKE: 
  • 150 gram roomkaas light
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 80 ml honing
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • optioneel: extra cranberry’s voor de garnering

Bekleed de bodem van de springvorm van 18 centimeter met bakpapier. Ontpit de dadels. Zijn de dadels nog wat hard? Laat ze dan even weken in een kommetje lauwwarm water. Meng vervolgens de dadels met de cranberry’s, de kokosolie en de havermout in de keukenmachine tot je een deeg hebt.  Verdeel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.

Mix vervolgens de geitenkaas met de honing en de eieren tot je een romige massa hebt.  Verdeel over de dadel-cranberry bodem en bak de cheesecake taart in 40-45 minuten in de airfryer op 140 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 150 graden en bak ongeveer 60 minuten. Let op: tijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De taart is klaar als alleen het midden nog licht wiebelig is en de bovenkant goudbruin is verkleurd. 

geitenkaas cheesecake

(Serveer)tip
Laat de geitenkaas cheesecake helemaal afkoelen en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met nog wat gedroogde cranberry’s of gebruik homemade cranberrycompote

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*