gerookte kipsalade

Gerookte kipsalade met blauwe bessen

Ik ben dol op salades. Ze zijn voedzaam, makkelijk én snel klaar. Zo ook deze gerookte kipsalade met een twist: blauwe bessen en een frisse limoendressing. Aanrader, zeker op warme dagen! 

Liefde voor salades
Maar écht! Want ik eet zeker 5-6 keer per week een salade, in de zomer nog veel meer en eigenlijk ziet geen salade bij mij er hetzelfde uit. De ene keer maak ik het met restjes, de andere keer maak ik hem geheel hartig, de andere keer zoet. Het is maar net waar ik zin in heb of wat ik in huis heb. Deze gerookte kipsalade maakte ik van restjes en pakte enorm goed uit. Daarom dus voor jullie uitgewerkt en op mijn blog gezet.

gerookte kipsalade
Lunch of hoofdgerecht
Ik heb, als het gaat om salades, geen voorkeur voor het tijdstip waarop ik het eet. Ik heb het voordeel dat ik veel late diensten heb, waardoor ik regelmatig thuis kan eten. Op woensdag werk ik een lange dag en neem ik 9 van de 10 keer een salade mee. Mijn collega’s zijn iedere keer weer benieuwd naar wat er nu weer in mijn bakje zit haha. Vaak geen culinaire hoogstandjes, maar wel lekkere combinaties van allerlei soorten groenten en vaak iets van kaas (bijvoorbeeld deze met aardbeien en geitenkaas) of met kip (zoals deze couscous salade).

Wat heb je nodig per persoon?

 • voor de salade: 
 • 60 gram slamix naar keuze
 • 100 gram groene asperges
 • 50-75 gram gerookte kip
 • handje blauwe bessen
 • beetje Parmezaanse kaas
 • voor de dressing:
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van kwart limoen
 • scheutje honing of agavesiroop*
 • vers gemalen peper

* ik gebruik deze suikervrije variant, écht super lekker

Bak de asperges kort in wat olijfolie en laat afkoelen. Maak de dressing (gewoon alles door elkaar mixen en naar smaak zoeten met de honing of agave). Meng in een kom de sla, groene asperges en de dressing. Doe dit op een bord en verdeel er de gerookte kip, blauwe bessen en Parmezaanse kaas overheen.

gerookte kipsalade
(Serveer)tip
Lekker met wat vers gebakken brood. Serveer direct of neem mee als lunch voor school of werk. Neem de dressing dan apart mee en meng dit er pas doorheen als je de salade daadwerkelijk gaat eten. Zo voorkom je dat de sla slap gaat worden. Enjoy! Volg jij mijn saladebord al op Pinterest? Je vind daar alle salades van mijn blog op een rijtje!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*