Geroosterde paprika & courgette soep

Ik vond paprika altijd vies! Als mijn moeder een keer wat maakte, zochten mijn vader en ik altijd net zo lang tot we alle stukjes uit het gerecht hadden gevist. Mijn moeder at het dan op haha. Je smaak verandert met de jaren, want inmiddels eet ik toch vaker paprika! Ik maakte er, naar aanleiding van de workshop van vorige week, deze soep mee. Super makkelijk te maken en ook nog eens vegan voor de liefhebber.

Wat heb je nodig (voor 2 flinke kommen)?

  • 3 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • bos peterselie
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillon tabletten
  • blikje tomatenpuree
  • Alpro cuisine light *
  • peper en zout

* te vervangen voor iedere (plantaardige) room

Begin met het roosteren van de paprika’s . Snijd ze in 4 stukken en verwijder de zaadjes, plaats ze vervolgens op een rooster in de oven en rooster ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snij de courgette en hak de peterselie. Je hebt ongeveer 40 gram peterselie nodig. Ik bewaarde nog wat voor de garnering. Doe een liter water in de pan, samen met de bouillontabletten, de tomatenpuree

geroosterde paprika & courgette soep

en de courgette. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten op zacht vuur koken. Voeg dan de paprika en de peterselie toe en laat nog eens 2-3 minuutjes garen. Met de staafmixer pureren tot 1 geheel (of gebruik een blender/keukenmachine). Schenk er als laatste de Alpro cuisine bij en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Ik bewaarde nog een heel klein scheutje van de room om er ter garnering overheen te gieten. Staat extra gezellig, maar hoeft natuurlijk niet! Deze soep is niet echt geschikt als hoofdmaaltijd, meer als voorgerecht of lunch. Wil je deze paprika soep wel als hoofdgerecht eten? Doe er dan bijvoorbeeld wat quinoa in doet of denk eens aan gehaktballetjes of witvis!

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*